Вуглеводи проти жиру: найкращі продукти, які допоможуть позбутися зайвого на животі
Вуглеводи проти жиру: найкращі продукти, які допоможуть позбутися зайвого на животі

Вуглеводи проти жиру: найкращі продукти, які допоможуть позбутися зайвого на животі

Якщо ви намагаєтеся позбутися жиру на животі, можливо, ви вважаєте, що вуглеводи потрібно повністю виключити. Але це не зовсім так. Вуглеводи мають погану репутацію через асоціацію з простими вуглеводами, які містяться в напоях, солодощах та оброблених продуктах, пояснює дієтолог Джонатан Вальдес.

Утім, при надмірному споживанні вони можуть викликати серцево-судинні захворювання, діабет, інсульт та інші проблеми.  Хоча важливо уникати простих вуглеводів, інші види вуглеводів можуть бути дуже корисними для досягнення ваших цілей у втраті ваги на животі, пише eatthis.com.

"Вуглеводи, що надходять з цілісних продуктів, можуть бути частиною здорової та збалансованої дієти. Не всі вуглеводи однакові. Деякі з них допомагають контролювати вагу та зменшувати жирові відкладення", – додає дієтолог Бріттані Міхельс.

Нижче наведено вуглеводи, які варто додати до свого раціону, щоб боротися з жиром на животі.

Цільнозерновий хліб з високим вмістом білка

"Він не лише доступний за ціною, але й містить багато клітковини та білка, що допомагає відчувати ситість при меншій кількості калорій. Надлишок калорій – це ворог для жиру на животі", – зазначає Вальдес.

Продукти з високим вмістом розчинної клітковини

"Розчинна клітковина, яка міститься в рослинних продуктах, має гелеподібну текстуру, що уповільнює травлення, покращує насичення і допомагає контролювати рівень цукру в крові. Це може сприяти зменшенню жиру. Дослідження показали, що споживання 10 грамів розчинної клітковини на день зменшує абдомінальний жир на 3,7%. Інше дослідження показало, що люди, які їли 3/4 чашки бобів щодня, важили менше, незважаючи на те, що споживали на 199 калорій більше на день", – пояснює Міхельс.

До таких продуктів належать морква, зелена квасоля, броколі, апельсини, авокадо, грейпфрут, полуниця, льон та боби.

Звичайний грецький йогурт

"Звичайний грецький йогурт містить багато білка – одна порція має близько 20 грамів. Вуглеводи в ньому приблизно такі ж, як у йогурті чи коров’ячому молоці – близько 10 грамів. Завдяки високому вмісту білка та фруктам, він є смачною закускою, що допомагає зберегти ситість при меншій калорійності та контролювати жир на животі", – розповідає Вальдес.

Ферментовані продукти

"Деякі пробіотичні штами, такі як Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium breve, Lactobacillus gasseri BNR17, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus та Lactobacillus salivarius Ls-33, пов’язані зі зменшенням жиру в тілі, включаючи жир на животі, а також зниженням апетиту", – говорить Міхельс.

Сюди входять кефір, кімчі, квашена капуста та чайний гриб. Міхельс також радить розглянути пробіотичні добавки.

Продукти з високим вмістом пребіотичної клітковини

"Пребіотична клітковина живить корисні кишкові бактерії, виробляючи жирні кислоти з коротким ланцюгом, які підтримують здорову кишкову флору. Вона сприяє покращенню травлення та контролю рівня цукру в крові", – говорить Міхельс.

До таких продуктів належать цибуля-порей, банани, топінамбур, мед, цибуля, часник і корінь цикорію.

Раніше OBOZ.UA опублікував щоденні звички, які допоможуть позбутися жиру на животі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader