Ви зберігаєте свої продукти неправильно: як не отруїтися їжею зі свого ж холодильника
Ви зберігаєте свої продукти неправильно: як не отруїтися їжею зі свого ж холодильника

Ви зберігаєте свої продукти неправильно: як не отруїтися їжею зі свого ж холодильника

Завдання споживачів полягає не тільки в тому, щоб вибрати свіжі продукти, але ще й зберегти їхню якість. Для цього є безліч способів, а найголовніший з них – забезпечити правильне зберігання.

Зазвичай на упаковках написані правила зберігання, їх варто дотримуватися. Однак також є ключові, завдяки яким ви вживатимете тільки свіжу та якісну їжу.

Процес приготування, фото championat
Процес приготування, фото championat

Почати варто з покупки. Вибирайте свіжі продукти у перевірених продавців, найкраще – це фермери чи знайомі на ринку. Також не забувайте дізнаватися про термін придатності та оцінюйте стан перед тим, як заплатити.

Готувати їжу рекомендується за потребою. Це дозволить уникнути накопичення продуктів, а ще вони будуть свіжими. Також не варто часто перекладати їх з одного контейнера до іншого, оскільки це призводить до втрати якості.

"Продукти в холодильнику. Фото: скрін youtube"
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Дуже важливий пункт – дотримання гігієни. Мийте руки милом перед приготуванням їжі, а також очищайте всі поверхні - дошки, ножі.

Ще слід вибирати якісні інгредієнти для приготування страв, органічні або без ГМО, а також враховуйте способи та температуру, коли готуєте.

Холодильник, фото techforhome
Холодильник, фото techforhome

Раніше ми розповідали, що гарячий чай допоможе у спеку: дієтолог розповіла, чому теплі напої краще за морозиво.

Також, ви можете залишитися без цибулі взагалі: як правильно зберігати її, щоб пролежав до весни

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader
loader