Україна готує ще чотири безпекові угоди, - Володимир Зеленський
Україна готує ще чотири безпекові угоди, - Володимир Зеленський

Україна готує ще чотири безпекові угоди, - Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його команда готує ще чотири нові безпекові угоди для України. Про це гарант сказав у своєму традиційному відеозверненні 22 липня.

- Наша команда готує ще чотири нові безпекові угоди для України. Вже найближчим часом ми розпочнемо перемовини й маємо доволі оперативно підготувати документи до підписання. Це для нас і оборонна підтримка, це для нас і фінанси, і гуманітарна взаємодія, - сказав Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що в разі підписання цих угод, в України буде майже 30 таких угод із партнерами. І це мають бути різні країни, а не лише країни НАТО.

- Але всі - однаково готові допомагати нам у захисті спільних цінностей. І це буде. Хоч би що відбувалось у світі, нам потрібні свої інструменти для підтримки наших людей, для підтримки нашої держави, свої безпекові домовленості, які працюватимуть за будь-яких умов. Саме так ми і рухаємось, - сказав Зеленський.

  • 27 червня Володимир Зеленський під час свого візиту до Брюсселя підписав безпекові угоди з ЄС, Естонією та Литвою. 
  • Загалом Україна уклала вже 20 двосторонніх безпекових угод на виконання положень Спільної декларації G7 про підтримку України, ухваленої у Вільнюсі 12 липня 2023 року. Україна підписала двосторонні безпекові угоди з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, США, ЄС, Естонією та Литвою.
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader