5 вправ для плоского живота, щоб виглядати молодше та підтягнутіше у свої 40
5 вправ для плоского живота, щоб виглядати молодше та підтягнутіше у свої 40

5 вправ для плоского живота, щоб виглядати молодше та підтягнутіше у свої 40

З віком життя часто бере своє, і це може відобразитися на вашій фігурі. Переглядаючи фотографії, коли вам було 20-30 років, ви, можливо, згадуєте, що виглядали молодше і мали стрункішу талію. Ці спогади можуть стати чудовою мотивацією, і ми маємо для вас наступний крок.

Експерт розкрив п’ять вправ для плоского живота, які допоможуть вам виглядати молодшими та підтягнутими у свої 40. Їх опублікувало видання eatthis.com.

Після 40 важливо стежити за калорійністю раціону та кількістю спалюваних калорій під час тренувань. Доктор медичних наук Майк Бол зазначає: "Неможливо спрямувати втрату жиру на одну частину тіла, тому досягнення плоского живота залежить від загальної дієти та фітнесу, що призводить до втрати ваги з усіх частин тіла. Однак є вправи, які можуть підтягнути живіт, і їх варто включити у ваш розпорядок".

Кардіо

Доктор Бол наголошує: "Будь-який вид кардіотренувань чудово підходить для спалювання калорій, і це найважливіше, коли ви прагнете схуднути. Незалежно від того, які ваші силові тренування, включіть кардіо у свій тижневий розклад".

Плавання, їзда на велосипеді та біг – чудові варіанти кардіо.

5 вправ для плоского живота, щоб виглядати молодше та підтягнутіше у свої 40

Присідання та хрусти

"Присідання та хрусти – класичні вправи для м'язів живота. У поєднанні зі зниженням ваги вони можуть призвести до плоского живота або навіть до "кубиків"", – говорить доктор Бол.

Для виконання присідань ляжте на землю, покладіть руки за голову і зігніть коліна. Поставте ноги на землю на ширині плечей. Видихніть і за допомогою м’язів пресу підніміть тіло у сидяче положення. Затримайтеся на кілька секунд і видихніть, повертаючись у початкове положення.

Велосипедні кранчі

Велосипедні кранчі допоможуть урізноманітнити тренування. Доктор Бол зазначає: "Вони тренують м’язи пресу, як і звичайні кранчі, але додаткові рухи ногами задіюють більше м’язів і спалюють більше калорій".

Щоб виконати цю вправу, ляжте на підлогу, витягнувши ноги, нижню частину спини притисніть до підлоги, а пальці рук заведіть за голову. Підніміть плечі, одночасно підтягуючи праве коліно до грудей і повертаючи тулуб так, щоб лівий лікоть був близько до правого коліна. Повторіть у зворотному напрямку.

5 вправ для плоского живота, щоб виглядати молодше та підтягнутіше у свої 40

Планка

Багато людей бояться планок, але вони ефективні. "Планки тренують м’язи пресу, без необхідності рухів – ви тренуєте м’язи, утримуючи їх ізометрично скороченими", – пояснює доктор Бол.

Щоб виконати планку, покладіть передпліччя на землю і витягніть ноги. Натисніть на руки, щоб вирівняти тіло. Залишайтеся в цьому положенні, стежте за тим, щоб погляд був спрямований вниз.

5 вправ для плоского живота, щоб виглядати молодше та підтягнутіше у свої 40

Альпініст

Альпініст – чудова вправа з власною вагою. "Після виконання планки переходьте до вправи альпіністів, які залучають багато м’язів по всьому тілу і спалюють калорії", – говорить доктор Бол.

Для виконання цієї вправи почніть з високої планки. Підтягніть праве коліно до грудей, поверніть ногу назад і повторіть з лівим коліном. Продовжуйте чергувати рухи.

Раніше OBOZ.UA розповідав поради, як жінкам позбутися жиру на животі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader