Шольц закликав збільшити підтримку ВООЗ у боротьбі проти ВІЛ/СНІДу
Шольц закликав збільшити підтримку ВООЗ у боротьбі проти ВІЛ/СНІДу

Шольц закликав збільшити підтримку ВООЗ у боротьбі проти ВІЛ/СНІДу

Канцлер ФРН Олаф Шольц закликав партнерів надати підтримку Всесвітній організації охорони здоров'я для успішної боротьби з ВІЛ/СНІДом, щоб покласти край епідемії цієї хвороби до 2030 року.

Про це він заявив на міжнародній конференції зі СНІДу, що проходить у Мюнхені, передає кореспондент Укрінформу.

«Всесвітня організація охорони здоров'я потребує більшої підтримки... Я хотів би закликати інших донорів узяти участь і зробити внесок», - сказав Шольц.

За його словами, внесок ФРН до Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією становить 1,3 мільярда євро.

Канцлер нагадав, що у світі щохвилини одна людина помирає від СНІДу. Водночас програми, спонсоровані Глобальним фондом, врятували 59 мільйонів людей.

У 2023 році понад 30 мільйонів людей у світі отримали антиретровірусну терапію. Більшість методів лікування є успішними та майже повністю запобігають подальшій передачі інфекції. Останні досягнення, зокрема розробка мРНК-вакцини, дають упевненість, що засіб проти ВІЛ буде доступний у недалекому майбутньому, додав глава німецького уряду.

Спільна мета полягає в тому, щоб покласти край епідемії СНІДу до 2030 року, наголосив канцлер.

25-та Міжнародна конференція зі СНІДу проходить у Мюнхені з 22 по 26 липня, вона зібрала 18 тисяч учасників з усього світу.

Як повідомляв Укрінформ, у Німеччині оголосили про друге успішне лікування пацієнта від ВІЛ-інфекції.

Теги за темою
Німеччина ВООЗ
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader