Різноманітні овочі та гриби можна поєднати у салаті на зиму. Така консервація стане чудовою закускою для святкового столу, доповнить будь-яку кашу або макарони. Якщо скористатись наступною технологією – продукти залишаться дуже хрусткими та соковитими.
Ідея приготування дуже смачного овочевого салату на зиму опублікована на сторінці фудблогерки з ніком danilchenko 77 в Instagram. Окрім звичного маринаду потрібно зробити солону воду.
Інгредієнти:
- огірки –2 кг.
- солодкий перець – 5-6 шт.
- цибуля – 4-5 шт.
- печериці – 1 кг.
Інгредієнти для солоної води:
- вода – 10 склянок
- сіль – 1 склянка
Інгредієнти для маринаду:
- вода – 3 склянки
- цукор – 1-1,5 склянки
- оцет 9% – 1,5 склянки
- лавровий листок
Спосіб приготування:
1. Перець та цибулю нарізати великими шматочками.
2. Огірки та печериці візьміть маленькі – їх нарізати не потрібно.
3. Змішати воду із сіллю, викласти туди овочі.
4. Залишити на 2 години.
5. Дістати і розкласти у баночки.
6. Для маринаду все об’єднати і довести до кипіння, залити гарячим маринадом баночки, накрити кришками і поставити стерилізуватись на 15 хвилин.
7. Закрити кришками і накрити ковдрою до охолодження.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Консервовані огірки з гірчицею
- Ніжинські огірки без оцту
- Малосольні огірки з насінням гірчиці