Завершився проєкт «Літній інститут 2024» для вчителів з України та Канади
Завершився проєкт «Літній інститут 2024» для вчителів з України та Канади

Завершився проєкт «Літній інститут 2024» для вчителів з України та Канади

В Україні завершився проєкт «Літній інститут 2024 Канада – Львів – Мукачево» для обміну досвідом між вчителями з України та Канади.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила голова Світової координаційної виховно-освітньої ради (СКВОР) Світового конгресу українців Любов Любчик.

Завершився проєкт «Літній інститут 2024» для вчителів з України та Канади - Фото 1

Вона висловила вдячність тим відданим справі українським та канадським освітянам, які вже котрий рік поспіль обʼєднують та обʼєднуються навколо цього потужного канадсько-українського освітнього проєкту – директорці Інституту професійного розвитку учителів (Канада), голові СКВОР (1998-2008 рр.) Надії Луців, начальнику Управління освіти Львівської міської ради Андрію Закалюку, голові СКВОР (2008-2018 рр.) Оксані Винницькій-Юсипович, (Oksana Wynnyckyj-Yusypovych), начальниці Управління освіти Львівської міської ради (2011-2013 рр.) Катерині Гороховській.

Завершився проєкт «Літній інститут 2024» для вчителів з України та Канади - Фото 2

«Саме вони своєю щоденною працею, наснагою та відданістю Україні дбають про те, щоб цей освітній канадсько-український проєкт «Літній інститут» мав змогу продовжувати свою діяльність і гуртувати фахівців в освітній сфері з різних регіонів України та Канади», – зауважила пані Любчик.

Завершився проєкт «Літній інститут 2024» для вчителів з України та Канади - Фото 3

Також голова СКВОР подякувала канадським колегам Христі Желтвай, Оресту Гарасу, Ірині Гарас, Софії Березовській, Богдану Колосу, Бориславу Білашу, Ірині Перегінець, які під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну в умовах жорстокої російсько-української війни приїхали на українську землю, щоб разом з українськими педагогами міцно і надійно тримати освітній фронт, наближаючи омріяну перемогу.

Завершився проєкт «Літній інститут 2024» для вчителів з України та Канади - Фото 4

Нагадаємо, у березні Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь обговорив з представниками Світового конгресу українців (СКУ) питання комплексного забезпечення державною мовою освітнього процесу для понад 600 тисяч українських дітей, які постійно або тимчасово проживають за межами України.

Фото: Lyuba Lyubchyk / Фейсбук

Теги за темою
Канада Освіта
Джерело матеріала
loader
loader