Зеленський зустрівся з Державним секретарем Святого Престолу Ватикану: теми розмови
Зеленський зустрівся з Державним секретарем Святого Престолу Ватикану: теми розмови

Зеленський зустрівся з Державним секретарем Святого Престолу Ватикану: теми розмови

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном. Зустріч відбулася 23 липня 2024 року та охопила широке коло питань, пов'язаних із співпрацею України та Ватикану, а також із ситуацією в Україні.

Глава держави висловив вдячність кардиналу за його особистий внесок у зміцнення українсько-ватиканських відносин та за візит до українських міст. "Це сильний сигнал з боку Ватикану, дякую за таку підтримку. І вдячні за вашу участь у Саміті у Швейцарії. Це перший крок на шляху до миру, усі кроки є цінними. Важливо, що ви також це підтримуєте", - наголосив Зеленський.

Особливу увагу співрозмовники приділили обговоренню рішень першого Саміту миру у Швейцарії та ролі Святого Престолу у встановленні справедливого й сталого миру для України. Президент підкреслив важливість швидкого завершення цього процесу задля збереження людських життів.

Зеленський та Паролін також обговорили результати зустрічі українського президента з Папою Франциском, яка відбулася в червні цього року на полях саміту G7 в Італії. Глава держави подякував Понтифіку за молитви за мир в Україні та заклики до повернення українських полонених додому.

Під час зустрічі були детально розглянуті наслідки російської агресії проти України. Зокрема, обговорювалися постійний повітряний терор з боку РФ, включаючи нещодавній ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит", та складна гуманітарна ситуація в країні.

За підсумками зустрічі Володимир Зеленський написав у своєму телеграм-каналі:

"Змістовна зустріч із Державним секретарем Ватикану кардиналом П'єтро Пароліном. Обговорили наслідки російської агресії проти України, постійний повітряний терор, складну гуманітарну ситуацію, результати нашої зустрічі з Папою Франциском у червні в Італії. Ми приділили окрему увагу рішенням першого Саміту миру та ролі Ватикану у встановленні справедливого й сталого миру для України. Дякую за підтримку нашої держави і людей!"

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader