Україна програла перший футбольний матч на Олімпіаді 2024 року
Україна програла перший футбольний матч на Олімпіаді 2024 року

Україна програла перший футбольний матч на Олімпіаді 2024 року

Українська збірна програла перший футбольний матч на Олімпіаді у 2024 році в Парижі.

Олімпійцська збірна Україниз футболу програла перший історичний матч на Олімпіаді в Парижі. Гра підопічних Руслана Ротаня проходила проти збірно Іраку та завершилась з рахунком 2-1 на користь противника. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Свій дебютний матч на Олімпійських іграх у французькому Ліоні "синьо-жовті" розпочали із забитого м'яча, проте, отримали два у відповідь.

Літні Олімпійські ігри 2024

Літні Олімпійські ігри 2024 - 33-ті за рахунком Олімпійські ігри, які планують провести з 26 липня по 11 серпня 2024 року. 13 вересня 2017 року МОК на своїй 131-й сесії в Лімі офіційно оголосив столицю Олімпійських ігор - Париж. Париж раніше приймав у себе літні Олімпійські ігри 1900 і 1924 років.

Старту підопічних Руслана Ротаня на Іграх-2024 передував скандальний матч групи В, в якому Марокко перемогло Аргентину з рахунком 2:1. Відтак Україна могла ставати лідером квартету після першого туру в разі перемоги з різницею у два або більше м'ячів.

Не дивлячись на те, що гравець збірної Рубчинський забив гол на 53 хвилині, вже через 5 хвилин футболіст Іраку відновив паритет. А ще пізніше з пенальті Ірак поставив остаточну крапку у грі.

Олімпіада 2024

Національний олімпійський комітет (НОК) затвердивсклад офіційної делегації України на Олімпіаді-2024, яка відбудеться з 26 липня по 11 серпня. До Парижу всього їдуть 297 осіб.

Нагадаємо, що раніше Папа Римський Франциск закликав країни, що воюють наразі у світі, укласти перемир’я на час Олімпіади в Парижі. З такою промовою він виступив під час молитви "Ангел Господній" на площі Святого Петра у Ватикані.

Також раніше повідомлялось, що напередодні чемпіон світу з боксу українець Олександр Усик відвідав зруйновану окупантами дитячу лікарню Охматдит у Києві.

Також читайте інші новини про Олімпіаду:

Джерело матеріала
loader