Корисні та смачні: 8 найкращих фруктів для смузі на схудненні
Корисні та смачні: 8 найкращих фруктів для смузі на схудненні

Корисні та смачні: 8 найкращих фруктів для смузі на схудненні

Коли ви готуєте смузі, традиційно використовуєте лід, білок та підсолоджувач з низьким вмістом цукру, додаючи якийсь фрукт. Але уявіть, що ви отримуєте не лише ці компоненти, а й антиоксиданти, вітамін С, корисні жири, каротиноіди та інші поживні речовини.

Вони покращують стан шкіри, зміцнюють імунітет та допомагають схуднути. Видання eatthis.com опублікувало 8 корисних та смачних фруктів, з яких варто приготувати смузі.

Манго

Цей тропічний скарб стає все більш доступним у супермаркетах, як у свіжому, так і в замороженому вигляді. Так, у ньому більше цукру, ніж у будь-якому іншому фрукті, але він також приносить у блендер три чверті добової норми вітаміну С і 25 відсотків вітаміну А. Тому додавати підсолоджувачі зовсім не обов'язково, коли ви готуєте смузі з манго.

Папайя

Насичена вітаміном С та А, які покращують зір, і мають одне з найсприятливіших співвідношень клітковини до цукру. Папайя виявилася одним з найповноцінніших продуктів на планеті. Вона також може похвалитися папаїном і хімопаїном – двома потужними ферментами, які, як було доведено, борються із запаленням, причиною астми, артриту та інших серйозних захворювань.

Чорниця

Чорниця найбільш відома в медичних колах завдяки своїм антоціанам – фітонутрієнтам, які надають їй синьо-червоного відтінку та потужного антиоксидантного ефекту. Чорниця корисна для мозку, також захищає наші ноги як від окислювального стресу, так і від наслідків вікових психічних розладів, що проявляються у хворобі Альцгеймера та деменції.

Полуниця

Окрім великої дози вітаміну С, полуниця також виявилася багатим джерелом фенолів, включаючи ті ж протизапальні антоціани, які стимулюють роботу мозку, що містяться в чорниці. Вона також має рідкісний і потужний антиоксидант під назвою елагітанін, який, як було доведено, забезпечує надійний захист від різних видів раку.

Банан

Звичайно, є фрукти з більш глибокими поживними властивостями, але скромний банан – найкращий гравець у грі смузі. Він не тільки містить кілька важкодоступних поживних речовин (калій, який зміцнює серце, пребіотики, що сприяють роботі кишечника), але й надає смузі збалансовану кремоподібну текстуру і достатньо природної солодощі, щоб уникнути необхідності додавання цукру.

Авокадо

Авокадо не є традиційним інгредієнтом смузі, але ми переконані, що він повинен ним бути. Калорії в ньому надходять переважно з мононенасичених жирів – корисних речовин, які захищають серце і допомагають подолати голод. Додайте до цього вражаючу кількість клітковини, і ви отримаєте справді ситний смузі.

Ананас

Відчуваєте брак енергії? Чашка ананаса може бути просто антидотом. Це тому, що ананас – одне з найкращих природних джерел марганцю, мікроелемента, необхідного для вироблення енергії. Одна чашка забезпечує 76 відсотків рекомендованої добової норми споживання.

Персик

Персики містять лютеїн і зеаксантин – потужні каротиноїди, які допомагають захистити очі від дегенерації жовтої плями. Крім того, вибух бета-каротину може допомогти запобігти хворобам серця та раку.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найгірший спосіб приготування смузі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader