Коли ви готуєте смузі, традиційно використовуєте лід, білок та підсолоджувач з низьким вмістом цукру, додаючи якийсь фрукт. Але уявіть, що ви отримуєте не лише ці компоненти, а й антиоксиданти, вітамін С, корисні жири, каротиноіди та інші поживні речовини.
Вони покращують стан шкіри, зміцнюють імунітет та допомагають схуднути. Видання eatthis.com опублікувало 8 корисних та смачних фруктів, з яких варто приготувати смузі.
Манго
Цей тропічний скарб стає все більш доступним у супермаркетах, як у свіжому, так і в замороженому вигляді. Так, у ньому більше цукру, ніж у будь-якому іншому фрукті, але він також приносить у блендер три чверті добової норми вітаміну С і 25 відсотків вітаміну А. Тому додавати підсолоджувачі зовсім не обов'язково, коли ви готуєте смузі з манго.
Папайя
Насичена вітаміном С та А, які покращують зір, і мають одне з найсприятливіших співвідношень клітковини до цукру. Папайя виявилася одним з найповноцінніших продуктів на планеті. Вона також може похвалитися папаїном і хімопаїном – двома потужними ферментами, які, як було доведено, борються із запаленням, причиною астми, артриту та інших серйозних захворювань.
Чорниця
Чорниця найбільш відома в медичних колах завдяки своїм антоціанам – фітонутрієнтам, які надають їй синьо-червоного відтінку та потужного антиоксидантного ефекту. Чорниця корисна для мозку, також захищає наші ноги як від окислювального стресу, так і від наслідків вікових психічних розладів, що проявляються у хворобі Альцгеймера та деменції.
Полуниця
Окрім великої дози вітаміну С, полуниця також виявилася багатим джерелом фенолів, включаючи ті ж протизапальні антоціани, які стимулюють роботу мозку, що містяться в чорниці. Вона також має рідкісний і потужний антиоксидант під назвою елагітанін, який, як було доведено, забезпечує надійний захист від різних видів раку.
Банан
Звичайно, є фрукти з більш глибокими поживними властивостями, але скромний банан – найкращий гравець у грі смузі. Він не тільки містить кілька важкодоступних поживних речовин (калій, який зміцнює серце, пребіотики, що сприяють роботі кишечника), але й надає смузі збалансовану кремоподібну текстуру і достатньо природної солодощі, щоб уникнути необхідності додавання цукру.
Авокадо
Авокадо не є традиційним інгредієнтом смузі, але ми переконані, що він повинен ним бути. Калорії в ньому надходять переважно з мононенасичених жирів – корисних речовин, які захищають серце і допомагають подолати голод. Додайте до цього вражаючу кількість клітковини, і ви отримаєте справді ситний смузі.
Ананас
Відчуваєте брак енергії? Чашка ананаса може бути просто антидотом. Це тому, що ананас – одне з найкращих природних джерел марганцю, мікроелемента, необхідного для вироблення енергії. Одна чашка забезпечує 76 відсотків рекомендованої добової норми споживання.
Персик
Персики містять лютеїн і зеаксантин – потужні каротиноїди, які допомагають захистити очі від дегенерації жовтої плями. Крім того, вибух бета-каротину може допомогти запобігти хворобам серця та раку.
Раніше OBOZ.UA розповідав про найгірший спосіб приготування смузі.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.