На Сицилії не працював важливий аеропорт: що трапилося і які труднощі для туристів
На Сицилії не працював важливий аеропорт: що трапилося і які труднощі для туристів

На Сицилії не працював важливий аеропорт: що трапилося і які труднощі для туристів

Мандрівники, які мали намір відвідати для відпочинку італійський острів Сицилія, змушені були відкласти свої плани. Свою роботу тимчасово приприняв міжнародний аеропорт Катанії.

Як пише видання Euronews, причиною тимчасового закриття стало виверження вулкана Етна. Хмара попелу від нього піднялась на висоту 8 км, що робить польоти цивільної авіації небезпечними. Саме тому керівництво летовища прийняло рішення скасувати або змінити маршрути своїх рейсів. 

Обмеження тривали кілька годин у вівторок, 23 липня. Судячи з онлайн-табло, аеропорт уже відновив роботу та відправляє та приймає рейси в нормальному режимі.

Чому закриття аеропорту Катанії таке важливе

Сицилія є найбільшим островом Середземномор'я. За площею вона вдвічі більша за Кіпр – самостійну країну. Щоби перетнути її зі сходу на захід, знадобиться не менше восьми годин. При цьому аеропорт Катанії є найбільшим аеропортом на острові і третім в Італії. Станом на 2022 рік, він приймав понад 10 мільйонів пасажирів на рік.

Чи безпечно зараз мандрувати на Сицилію

Місцева влада переконує – поїздки на острів і далі залишаються безпечними, навіть попри те, що виверження Етни триває. Більшість місцевих готелів та інших туристичних об'єктів відкриті та працюють у звичайному режимі.

При цьому туристам варто мати на увазі, що на Сицилії триває період сильної спеки і спостерігається посуха. Тому потрібно подбати про свою безпеку – під час відвідин острова пити багато води, залишатися в тіні в найспекотніші години дня і звертатися до лікаря, якщо ви погано почуваєтеся.

Чим особливий вулкан Етна

Гора Етна розташована на східному узбережжі італійського острова Сицилія. Вона є найбільш активним діючим вулканом Європи і в останні п’ять років вчені відзначають, що вона переживає період особливої активності.

Втім, попри часті виверження Етни, лава не досягає навколишніх міст. Тож гора поки не становить небезпеки, а навпаки – є додатковою принадою для туристів.

Вулкан має понад 200 кратерів, і коли один із них вивергається, вулканічний попіл осідає на місті Катанія та його околицях, а також на багатьох навколишніх містах та селах. Це створює незручності для місцевих мешканців, але зазвичай не є проблемою для туристів. Навіть під час виверження існує безліч пішохідних стежок та стежок, які, як і раніше, безпечні, хоча за законом на схили Етни потрібно підніматися у супроводі кваліфікованого місцевого гірського гіда.

Раніше OBOZ.UA розповідав про місто, відвідини якого можуть стати причиною загибелі від спеки.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader