Найкращі курорти Словенії, які варто відвідати цього літа
Найкращі курорти Словенії, які варто відвідати цього літа

Найкращі курорти Словенії, які варто відвідати цього літа

Словенія – відверто недооцінена країна серед українських туристів. Тож час це виправляти. Де рятуватися від спеки у сезон – розповідаємо нижче.

Копер 

Найбільше прибережне місто країни розташовується на півострові Істрія. Його вважають справжніми морськими воротами. Тут переважає помірно теплий клімат із великою кількістю опадів. Температура повітря коливається від 24°C до 27°C. Курорт славиться розвиненою інфраструктурою, а пляжі чисті та комфортні. Міська набережна Жустерна знаходиться 1 кілометр від центру. Одразу через вулицю розміщується аквапарк: басейни просто неба, гірки та зони для дітей.

На початку липня можна відвідати фестиваль Festa kalmarov. Чудова подія для тих, хто любить смачно поїсти. Туристи матимуть змогу скуштувати кальмари гриль, різні види піци та салатів та продегустувати місцеве вино. В останній день місяця рекомендуємо завітати на святкування Rumena Noc. Його присвятили культурним особливостям регіону.

Архітектурні пам'ятки Словенії розкажуть мандрівникам багату історію держави. У XII столітті звели кафедральний собор Успіння Богоматері. Через 200 років добудували вежу та дзвіницю. Якщо підніметеся на оглядовий майданчик фортеці, то побачите неймовірну панораму на місто.

Подивитися як жили справжні вельможі можна у Преторійському палаці. Казковий замок виконали у стилі ренесансу та готики. Сьогодні тут розміщуються Музей історії містечка, старовинна аптека, мерія та зал для урочистих церемоній.

Найкращі курорти Словенії, які варто відвідати цього літа

Порторож

У перекладі з італійської назва міста звучить, як Порт троянд. Поціновувачам цих квітів тут точно сподобається. Вони ростуть майже повсюди. 

Розвинена інфраструктура дає туристам необмежені можливості для прогулянок на природі, відпочинку та розваг. А ще тут є спа-центри та унікальні джерела з лікувальними грязями. Ще у XII столітті ченці монастиря святого Ловренца використовували морську солону воду для лікування ревматизму, ожиріння та водянки. З того часу Порторож розвиває цю традицію. Тут спеціалізуються на захворюваннях органів дихання, шкіри, неврології, гінекології та травмах опорно-рухового апарату.

Прихильники активного відпочинку можуть спробувати різні види спорту: вітрильний, серфінг, катання на водних лижах та банані, стрибки з парашутом. А ще на узбережжі доступна оренда яхт чи інших суден. Неподалік центру знаходяться прогулянкові та велосипедні маршрути, тенісні корти, спортивний зал та майданчики для пляжного волейболу.

Обов'язково відвідайте виставку сучасних скульптур просто неба Forma viva. Щоб побачити єдину у світі "людську рибку", їдьте до Струньянських та Сечовельських солеварней. Також радимо піти до одного з найбільш мальовничих замків в країні – Предяма. Його побудували одразу при вході в печеру. Існує легенда, що раніше тут проживав лицар Еразм. Він вступив у конфлікт з наймогутнішою династією того часу – Габсбургами. Після чого чоловіка вбили, через зраду одного з його людей.

Найкращі курорти Словенії, які варто відвідати цього літа

Ізола

Старовинне місто розташовується на березі Адріатики,10 кілометрів від Порторожа. Воно славиться чистою та комфортною набережною та великим яхт-клубом. Температура повітря влітку коливається від 24°C до 27°C. Курорт чудово підійде для сімейного відпочинку з малечею. Узбережжя переважно галькові, однак для дітей є зони з водними гірками та майданчиками. Якщо шукаєте більш спокійну та тиху атмосферу, тоді прямуйте до дикого пляжу біля підніжжя пагорба Бельведер.

Завітати до місцевих ресторанів можна у південній частині провінції. Тут подають страви національної та італійської кухні.

До речі, у містечку можна часто зустріти поціновувачів вітрильного виду спорту. Оскільки місцевість характеризується постійним вітром, який створює чудові умови для водної розваги. А ще від пасажирського морського вокзалу курсують кораблі до Венеції.

Обов'язково підіть до центральної площі міста. Тут знаходиться найкрасивіша будівля – бароковий палац Бесенгі-дельї-Угі. Його збудували ще у XVIII столітті. З будь-якої частини провінції видно дзвіницю церкви Святого Мавра. Саме її вважають архітектурним символом Ізоли. А ще радимо відвідати музей Izolana - hiša morja. Тут виставили експонати 35-ти моделей кораблів, справжній рибальський човен та проєкцію розвитку колишнього острівного містечка на 3D-моделі. Завдяки інтерактивності локація порадує не лише дорослих, а й дітей.

Найкращі курорти Словенії, які варто відвідати цього літа

Не відкладайте життя на потім. Подорожуйте та відкривайте для себе нові місця. 

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращі бюджетні курорти Європи. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader