Трамп у разі перемоги на виборах може спробувати "перезавантажити" відносини з Путіним: у TIME оцінили загрози для України
Трамп у разі перемоги на виборах може спробувати "перезавантажити" відносини з Путіним: у TIME оцінили загрози для України

Трамп у разі перемоги на виборах може спробувати "перезавантажити" відносини з Путіним: у TIME оцінили загрози для України

Українська влада передбачає складні часи у разі обрання Дональда Трампа президентом США. Вважається, що Трамп може зменшити військову допомогу Україні та підштовхнути Київ до мирної угоди на користь Росії.

Проте, у Києві зростає впевненість, що з часом Трамп усвідомить помилковість своїх спроб догодити Росії. Про це повідомляє Time, посилаючись на конфіденційні інтерв'ю з українськими високопосадовцями.

За даними видання, офіційні особи в Києві витратили місяці на обмірковування можливих наслідків перемоги Дональда Трампа для війни України з Росією. Багато хто дійшов висновку, що його прихильність до автократів, таких як Владімір Путін, і "трансакційний" підхід до зовнішньої політики можуть стати катастрофою для України. Однак, як зазначає TIME, "не всі прогнози настільки жахливі, як можна було б очікувати".

Один з українських чиновників на умовах анонімності розповів виданню, що в разі перемоги кандидата від Республіканської партії "перші вісім чи десять місяців, тобто весь 2025 рік, будуть дуже важкими".

"Трамп, скоріш за все, скоротить допомогу Україні та підштовхне Зеленського до ухвалення мирної угоди, що буде сильно перекошена на користь Росії. Як і попередні президенти США, на початку свого терміну Трамп також може прагнути перезавантаження відносин із Володимиром Путіним. Однак із часом він побачить, що Путіну не можна довіряти", – припустив урядовець.

Співрозмовник також припустив, що новий президент США згодом зрозуміє, "що Путіну немає ніякого діла до нього та його порядку денного" і "саме тоді ми можемо почати бачити певні переваги від Трампа, адже він не захоче, щоб Путін грав з ним".

TIME зазначає, що, намагаючись переконати Трампа і його майбутнього віце-президента Джей Ді Венса, українці також розраховують на допомогу європейських союзників і американського військово-промислового комплексу, який може отримати значні прибутки від продовження виробництва зброї для ЗСУ.

"Вони можуть пояснити Трампу, чому це вигідно багатьом людям в Америці, особливо в "червоних" штатах. Це створює робочі місця і підтримує економіку", - зазначив український чиновник.

В останні місяці, коли рейтинг Трампа в опитуваннях зріс, Зеленський і його команда активно зміцнювали зв’язки зі своїми союзниками в Конгресі та іншими, хто близький до кампанії Трампа.

Однак, враховуючи невизначеність президентських перегонів у США, деякі з близьких соратників Зеленського віддають перевагу уникненню прямих контактів з обома кампаніями, оскільки ризики підтримати неправильного кандидата є надто високими.

Раніше колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що кандидат на виборах президента США Дональд Трамп нібито зможе допомогти закінчити війну в Україні. Тому що усвідомлює, що поразка може мати наслідки для Америки та світу.

Як повідомляв OBOZ.UA, наприкінці червня радники Дональда Трампа з питань нацбезпеки запропонували йому в разі перемоги на президентських виборах "примусити Україну до мирних переговорів" із Росією. Згодом свій "мирний план" озвучив російський диктатор Путін, у відповідь екслідер США назвав його неприйнятним і пообіцяв закінчи цю війну, ймовірно, "шляхом переговорів сторін".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader