5 продуктів з пустими калоріями, які стимулюють набір зайвої ваги
5 продуктів з пустими калоріями, які стимулюють набір зайвої ваги

5 продуктів з пустими калоріями, які стимулюють набір зайвої ваги

Коли ви намагаєтеся схуднути, деякі страви та напої, насичені "порожніми калоріями", можуть повністю знищити ваші зусилля. На думку деяких експертів, є п’ять основних продуктів, які особливо сприяють набору ваги.

Тож від чого слід відмовитись у раціоні, щоб зберегти свою фігуру та запобігти нарощуванню жирової тканини? Про це розповіли в Eat This, Not That.

Безалкогольні, енергетичні та спортивні напої

Такі напої містять багато цукру та мало поживних речовин, що може призвести до різких коливань рівня цукру в крові. Крім того, такі солодкі напої можуть сигналізувати мозку, що вам необхідно більше енергії, через що ви ризикуєте з’їсти більше ніж треба. Краще вибирати чай, воду або газовану воду з лимоном чи лаймом.

Випічка

Спокуса з'їсти щось з ароматної випічки може бути сильною, але вона часто містить багато цукру, солі, рафінованих зерен і насичених жирів, які можуть спричинити запалення та ускладнити втрату ваги. Замість цього для здорової альтернативи вибирайте свіжі фрукти.

Шинка, ковбаса, хот-доги та бекон

Замовляючи бекон, шинку або ковбасу до яєць, ви не сприятимете схудненню через високий вміст насичених жирів і нітратів, що викликають запалення. Краще обирайте жирну рибу, як-от оселедець чи лосось, які містять омега-3 жирні кислоти та зменшують запалення.

Картопля фрі

Смажена картопля фрі надзвичайно шкідлива для організму, оскільки вона містить багато жиру, солі та обробляється при високих температурах. Краще вибрати запечену картоплю зі шкіркою, яка містить корисні антиоксиданти та фітонутрієнти.

Алкоголь

Алкоголь може підвищувати апетит і знижувати контроль над вибором їжі, що негативно впливає на вагу. Вибір безалкогольних напоїв або зниження споживання алкоголю допоможе уникнути цих проблем.

РанішеOBOZ.UA розповів, які продукти варто додати до раціону, щоб зменшити рівень холестерину.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader