5 вправ, які чоловіки повинні робити щодня, щоб залишатися у формі
5 вправ, які чоловіки повинні робити щодня, щоб залишатися у формі

5 вправ, які чоловіки повинні робити щодня, щоб залишатися у формі

Коли справа доходить до підтримки фізичної форми, найважливішим фактором є послідовність. Не можна покладатися на епізодичні тренування, навіть якщо вони тривалі та виснажливі.

Насправді, з віком коротші щоденні тренування набагато ефективніші для підтримки сили, мобільності та здоров’я. Тож видання eatthis.com зібрало п'ять найкращих щоденних вправ для чоловіків, які допоможуть їм залишатися у формі.

Для щоденного плану тренувань фахівці рекомендують робити менше підходів. Однак щоденний підхід до підтримання фізичної форми означає, що кожне тренування дається набагато легше і займає менше часу. Загалом, щоденні тренування - чудовий варіант, якщо ви ведете сидячий спосіб життя і хочете привести себе у форму.

Присідання

Щоденні присідання допомагають підтримувати рухливість і м'язову силу. На початку тренувань вони зміцнять вас. Однак, коли ви зможете комфортно виконувати 25 і більше присідань з власною вагою, головною перевагою стане м'язова витривалість.

Виконуючи присідання, почніть зі стійки, розставивши ноги ширше, ніж на ширині плечей. Сядьте назад і опускайтеся, розводячи коліна в сторони, тримаючи тулуб прямим. Натискайте на обидві ноги, щоб повернутися у вихідне положення. З кожним підходом знаходьте свій ритм.

5 вправ, які чоловіки повинні робити щодня, щоб залишатися у формі

Віджимання

Віджимання – проста і ефективна вправа, яка розвиває величезну силу в грудях, плечах і трицепсах. Чоловікам, які ще не мають спеціального тренування на грудні м'язи, варто віджиматися щодня, щоб тримати верхню частину тіла у формі.

Почніть в упорі лежачи, руки під плечима. Опустіть груди на підлогу, тримаючи тіло підтягнутим протягом усього руху. Коли передня частина тіла відірветься від підлоги приблизно на дюйм, відштовхніться руками, щоб повернутися у вихідне положення. Ви можете звести руки разом, щоб посилити акцент на трицепси та урізноманітнити вправу.

Підтягування

Підтягування – це одна з найкращих щоденних вправ для чоловіків для підтримки фізичної форми. Простіше кажучи, правильна фітнес-програма для верхньої частини тіла включає принаймні один рух, який включає поштовх, і один, який включає тягу. Підтягування є улюбленою вправою з підтягування з багатьох причин. По-перше, вона дозволяє використовувати кілька хватів, щоб варіювати цільові м'язи і стимули, що дає можливість урізноманітнити вправу без будь-яких модифікацій обладнання.

Почніть з висіння на перекладині, нейтральним або зворотним хватом. Руки повинні бути повністю витягнуті. Підтягуйтеся вгору, поки ваші груди не досягнуть перекладини. Потім повільно опустіться у вихідне положення.

5 вправ, які чоловіки повинні робити щодня, щоб залишатися у формі

Нахили

Нахили – чудова вправа для верхньої частини тіла, яка допомагає зміцнити плечі та збільшити рухливість. Ви можете робити нахили на дивані, стільці або лавці, хоча ми надаємо перевагу брусам або кільцям, якщо вони у вас є. Опускаючи стілець, тримайте пальці назовні.

Якщо ви виконуєте нахили на кільцях або брусах, опускайте груди до підлоги, згинаючи лікті та плечі. Коли ви досягнете нижньої межі діапазону руху, натисніть обома руками, щоб повернутися у вихідне положення.

5 вправ, які чоловіки повинні робити щодня, щоб залишатися у формі

Випади

Випади – відмінний спосіб завершити тренування на все тіло. Ви можете робити випади під час ходьби або випади на місці з чергуванням кроків. Якщо у вас є простір, краще робити випади.

Для початку зробіть хороший, глибокий крок вперед однією ногою. Потім опустіть заднє коліно на землю, увійшовши в положення нижнього випаду. Пронесіть передню ногу вперед і витягніть задню ногу вперед, щоб зробити наступний випад.

Раніше OBOZ.UA розповідав про тренування, яке варто виконувати чоловікам після 50.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader