Названо фрукт, який знижує ризик утворення тромбів
Названо фрукт, який знижує ризик утворення тромбів

Названо фрукт, який знижує ризик утворення тромбів

Британські та італійські вчені провели дослідження і з’ясували, що звичайні банани здатні захистити від тромбів. Таким чином, ризик отримати інсульт знижується на 21%.

Якщо з’їдати по одному банану на сніданок, обід і вечерю, організм отримає необхідну порцію калію. Він, своєю чергою, відіграє визначальну роль у зниженні ризику утворення тромбів.

Крім бананів фахівці рекомендують вживати шпинат, горіхи, рибу і сочевицю. На думку вчених, якщо отримувати не менше 1600 мг калію на добу, небезпека виникнення інсульту знижується на 21%.

Але важливо не перестаратися і намагатися збалансовано харчуватися, щоб забезпечити організм необхідними вітамінами і мінералами. Але слід врахувати калорійність бананів. Один плід містить 500 мг калію, а в 100 грамах міститься приблизно 90 калорій.  

Що міститься в бананах

Крім вищезгаданого калію ці плоди багаті величезною кількістю корисних речовин. Ці фрукти містять бета-каротин, пектин, а також такі вітаміни:

  • B1
  • B2
  • B6
  • C
  • PP
  • Калій
  • Кальцій
  • Магній
  • Залізо
  • Фосфор
  • Фтор
  • Натрій

Банани сприятливо впливають не серцевий м’яз, знижують “поганий” холестерин, але й переїдати їх не варто. Від вживання фрукта слід відмовитися діабетикам, у яких він підвищує рівень глюкози в крові.  


Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader
loader