Ось 5 несподіваних причин їсти більше гречки: про них знають одиниці
Ось 5 несподіваних причин їсти більше гречки: про них знають одиниці

Ось 5 несподіваних причин їсти більше гречки: про них знають одиниці

Гречка – це дуже популярна каша, і якщо ви знаєте, як її правильно приготувати, тоді майже точно це робите досить часто. А якщо гречки немає у вашому раціоні, саме час її додати, адже вона міститься більше користі, ніж ви можете здогадуватися. Про всі її цілющі властивості розповіла докторка медичних наук Крісті Дель Коро.

Добре впливає на здоров'я кишківника

Гречка – це прекрасний для травлення продукт, і на це є кілька різних причин. Перш за все, вона є цінним джерелом і розчинної, і нерозчинної клітковини, а вона потрібна для підтримки вашого кишківника.

По-друге, гречка має деякі пробіотичні переваги й сприяє росту корисних бактерій в кишківнику. Також гречка буде чудовим вибором для людей із розладами травлення.

Гречка є джерелом протеїну

Гречка – це одне з небагатьох джерел білка рослинного походження. Вона містить повноцінний білок, тобто у ній можна знайти усі 9 незамінних амінокислот, які потрібні для здоров'я. Одна порція гречки забезпечує приблизно 6 грамів білка.

Добре балансує цукор в крові

У формі цільної крупи гречка є чудовим джерелом стійкого крохмалю. Він проходить через тонкий кишківник без перетравлення. І це призводить до набагато меншого стрибка рівня глюкози в крові порівняно з продуктами, які виготовлені з рафінованого зерна.

Гречка
Гречка корисна для організму / Фото Pexels

Може сприяти здоров'ю серця

Гречка – це один з небагатьох продуктів, що містить високий рівень антиоксиданту, що називається рутин. Особливо він корисний для здоров'я серця. Знайти його також можна у неочищених яблуках, зеленому чаї та інжирі.

Є поживним продуктом без глютену

Якщо ви хочете скоротити кількість глютену у своєму раціоні, тоді додати гречку до себе на тарілку – це чудова ідея. Вона містить дуже багато поживних речовин, вітамінів та антиоксидантів.

Джерело матеріала
loader
loader