Навіть така проста страва, як тушкована капуста, може стати справжньою королевою столу. Якщо правильно її приготувати та додати ще декілька інгредієнтів, страва буде здатна вразити навіть найвибагливішого гурмана.
Як приготувати тушковану капусту так, щоб вона вразила всіх, в Instagram розповіла фудблогерка Аліна Кондратюк. Вона також показала, які два інгредієнти слід додати до страви, щоб повністю змінити погляди на неї.
Інгредієнти
- М’ясо – 300 гр
- Капуста – 500 гр
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Помідори – 1 шт
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор – 1 ст.л.
Спосіб приготування
1.М’ясо нарізаємо на невеликі шматки та викладаємо на пательню із розігрітою олією. Обсмажуємо.
2. Цибулю нарізаємо півкільцями а моркву – соломкою.
3. Додаємо до м’яса цибулю, а коли вона стане прозора – додаємо моркву. Перемішуємо та продовжуємо смажити.
4. Капусту шаткуємо, додаємо сіль та ретельно жамкаємо руками.
5. Викладаємо капусту на пательню, перемішуємо та продовжуємо смажити.
6. Помідори нарізаємо невеликими кубиками або замінюємо їх на томатну пасту. Викладаємо на пательню.
7. Додаємо цукор та сіль. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні.
8. Приблизно за 10 хвилин до готовності додаємо чорнослив.
На OBOZ.UA є й інші рецепти тушкованої капусти:
- З м’ясом та грибами
- З сосисками
- З куркою