10 порад для початківців, які прагнуть зменшити об’єми на животі
10 порад для початківців, які прагнуть зменшити об’єми на животі

10 порад для початківців, які прагнуть зменшити об’єми на животі

Надлишок жиру на животі може підвищити ризик розвитку хронічних захворювань, таких як діабет 2 типу або серцеві захворювання. Якщо ваша нижня частина живота перевищує 88 сантиметрів у жінок або 102 сантиметри у чоловіків, це може бути тривожним сигналом. 

На думку експертів, слід дотримуватись деяких принципів, які можуть допомогти ефективно позбутися жиру на животі, особливо для початківців. З чого слід почати під час цього процесу, розповіли в Eat This, Not That.

Робіть багато кардіотренувань

Кардіотренування прискорює обмін речовин і допомагає спалювати більше калорій не лише під час вправ, а й після них. Регулярні кардіо тренування підтримують здорову вагу та зменшують кількість жиру в організмі. Існує безліч варіантів кардіо, таких як біг, їзда на велосипеді, HIIT, танці, ходьба та катання на роликах, а тому кожен може знайти щось до душі.

Дотримуйтесь протизапальної дієти

Перед будь-якими змінами в дієті важливо проконсультуватися з лікарем, оскільки багато інформації про дієти зазвичай можуть не відповідати дійсності. Рекомендується почати з дієти, що включає цілісні продукти з протизапальним ефектом. Крім того, мінімізуйте вживання оброблених продуктів, щоб покращити здоров'я кишкового мікробіому та стабілізувати рівень глюкози в крові.

Пийте багато води

Пийте воду, оскільки вона важлива для задоволення щоденних потреб і підтримання рівня гідратації тіла. Вода також допомагає довше відчувати ситість, зменшує голод і сприяє ефективнішому виведенню шлаків з організму.

Дотримуйтесь розпорядку дня 

Починати тренування або коригувати раціон легко, але важливо бути послідовним. Слід починати з менших та цілком досяжних цілей, таких як кілька півгодинних тренувань на тиждень та виконувати регулярні прогулянки, щоб поступово формувати нові звички, досягаючи довгострокових результатів.

Виконуйте силові тренування 

Силові тренування нарощують м’язову масу, що підвищує метаболізм та сприяє спалюванню калорій навіть коли ви не займаєтесь спортом. Вони також допомагають зменшити жирові відкладення завдяки ефекту допалювання, тому рекомендується тренуватися тричі на тиждень з відповідним рівнем ваги.

Висипайтесь 

Якісний сон важливий для зменшення жиру на животі, оскільки дефіцит сну порушує гормональний баланс, що призводить до переїдання і накопичення жиру. Рекомендується спати не менше семи годин щоночі та дотримуватись режиму сну, щоб покращити його якість.

Синхронізуйте тренування зі своїм циклом

Синхронізація тренувань з менструальним циклом може покращити метаболізм та гормональний баланс. Рекомендується проводити інтенсивні кардіотренування в першій половині циклу та силові тренування в другій.

Введіть вправи до розпорядку дня 

Впроваджуйте прості фізичні активності у повсякденне життя. Це може бути підйом сходами замість ліфта або піші прогулянки до роботи. Хоч ці зміни можуть здаватися незначними, проте їхній сукупний ефект допоможе зменшити жирові відкладення та контролювати вагу.

Їжте розчинну клітковину

Поживна дієта відіграє ключову роль у зменшенні жиру на животі. Включення продуктів з високим вмістом розчинної клітковини, таких як нут, морква, батат та ягоди, може допомогти контролювати апетит та значно знизити ризик накопичення жиру на животі.

Керуйте своїм стресом

Вміти керувати стресом важливе для зменшення вісцерального жиру на животі, оскільки високий рівень кортизолу впливає на загальний стан кишківника. Включення медитації у свій розпорядок дня допоможе знизити стрес та покращити ваш настрій.

РанішеOBOZ.UA розповів, які продукти сприяють таненню жиру на животі. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader