Фізична активність, як запорука щастя: результати дослідження
Фізична активність, як запорука щастя: результати дослідження

Фізична активність, як запорука щастя: результати дослідження

Кожен з нас визначає щастя згідно зі своїми уподобаннями та прагненнями, бо для одних щастя полягає у можливості працювати на улюбленій роботі, а для інших активно подорожувати та відкривати нові горизонти. Проте, існує загальнодоступний та корисний спосіб стати щасливішими, який доступний абсолютно для всіх.

Таким чином, щоб покращити своє психологічне та фізичне самопочуття, слід додати до свого життя більше фізичних вправ, які можуть покращити настрій всього за п’ять хвилин. Про це свідчить дослідження Journal of Happiness Studies, яке показало, що регулярні фізичні вправи сприяють довгостроковому задоволенню життям, розповіли в Eat This, Not That.

Як активний спосіб життя збільшує рівень щастя?

Дослідження, проведене вченими з Університету Кента та Університету Редінгу, показало, що регулярні фізичні вправи, а також споживання фруктів та овочів підвищують задоволеність життям. Вчені виявили позитивний зв'язок між здоровим способом життя та загальним щастям, що може вважатись універсальним рецептом отримання задоволення від життя.

Які вправи сприяють щастю, а які ні?

Дослідження показало, що фізичні вправи та здоровий спосіб життя сприяють підвищенню задоволеності та щастя. Автори використали інструментальний підхід до змінних, щоб довести причинно-наслідковий зв’язок між способом життя та щастям. Таким чином, це дослідження вперше показало, що фізичні вправи та здоровий підхід сприяють підвищенню задоволеності, а не навпаки.

Які фактори варто враховувати під час фізичної активності?

Дослідження показують, що самоконтроль і здатність відкладати задоволення значно впливають на вибір способу життя, що впливає на загальний добробут. Вибір здорового способу життя, такого як регулярні фізичні вправи та правильне харчування, можна розглядати як інвестицію в краще майбутнє.

Що вам може допомогти додати спорт до життя?

Враховуючи чимало об’єктивних причин, більшість людей ведуть сидячий спосіб життя, що негативно впливає на їхнє здоров'я та щастя. Дослідження показують, що більше фізичної активності, а також споживання фруктів і овочів можуть підвищити рівень щастя і покращити здоров'я. Таким чином, враховуючи цього має бути достатньо, щоб змінити своє життя на краще вже сьогодні.

РанішеOBOZ.UA розповів, які вправи слід виконувати після 50 років.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader