На церемонії відкриття Олімпіади в Парижі заспівала Леді Гага
На церемонії відкриття Олімпіади в Парижі заспівала Леді Гага

На церемонії відкриття Олімпіади в Парижі заспівала Леді Гага

У Парижі розпочалася церемонія відкриття Олімпіади-2024. Це перша Олімпіада для України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Уперше збірні проходять не на стадіоні, а пливуть на човнах по річці Сена. У перерві між презентацією збірних американська співачка Леді Гага заспівала французькою мовою. 

На церемонії відкриття зокрема присутні президент Франції Емануель Макрон та перша леді Бріжит Макрон.

Прапороносці збірної України тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук дали короткий коментар перед тим, як сісти у човен, повідомило Суспільне Спорт, яке транслює церемонію.

- Це велика гордість для нас, мати таку можливість нести прапор. Сподіваюся, це буде нагадувати всім про те, що відбувається в нас у країні. Це велика честь, — сказала Світоліна.

- Ми, як спортсмени, приїхали показувати та говорити про Україну, що відбувається в країні, що війна триває. І під час такої Олімпіади для мене велика честь та гордість нести прапор та бути прапороносцем, — сказав Романчук.

Загалом в церемонії відкриття Олімпіади-2024 беруть участь 58 українських спортсменів. Церемонії відкриття Олімпійських ігор-2024 розпочалась о 20:30 за Києвом і триватиме понад чотири години.

Церемонію відкриття Олімпіади-2024 у Києві можна було подивитися у фан-зоні на ВДНГ.

Джерело матеріала
loader
loader