Салат виходить дуже ситним і має неймовірний смак.
Баклажани — овоч, користь якого складно переоцінити. Вони нормалізують холестериновий рівень, зміцнюють імунітет, запобігають залізодефіцитній анемії та авітамінозу. Також вони благотворно впливають на роботу печінки, а в баклажановій шкірці сконцентровано безліч антиоксидантних речовин, що запобігають розвитку онкологічних захворювань. Тому ми продовжуємо ділитися з вами рецептами смачних страв із додаванням цього овоча. Сьогодні пропонуємо вашій увазі рецепт салату з баклажанами і перцем від кулінарної блогерки Крістін Азізян.
Салат із баклажанами та перцем
Інгредієнти:
- баклажани великі — 2 шт;
- зелений перець — 1 шт;
- червоний перець — 1 шт;
- помідори чері — 7-8 шт. Можна взяти один великий звичайний помідор;
- пучок зелені: кінза і базилік;
- часник — 2-3 зубчики часнику;
- лимонний сік — 1-2 ст. л;
- соєвий соус (можна і без нього) — 1-2 ст. л;
- сіль, чорний мелений перець за смаком.
Спосіб приготування:
Перець порізати великими шматочками, баклажани — довгими брусочками. Баклажани замочити в підсоленій воді на 15 хвилин, вилити воду і підсушити.
У розігрітій олії посмажити перці, потім — баклажани. Готові овочі викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Помідори порізати навпіл, дрібно нарізати зелень, подрібнити часник. Усі інгредієнти змішати і заправити лимонним соком, соєвим соусом і перцем.
Читайте також:
І намазка, і родзинка до гарніру: рецепт баклажанів із вершками та цибулею
Яскраво та ароматно: рецепт салату з баклажанами та сиром
Мочені баклажани: перевірений рецепт смачної страви (відео)