Від молока до алкоголю: 10 продуктів, які погіршують вашу шкіру
Від молока до алкоголю: 10 продуктів, які погіршують вашу шкіру

Від молока до алкоголю: 10 продуктів, які погіршують вашу шкіру

Ви ретельно доглядаєте за шкірою: миєте її принаймні двічі на день, знімаєте макіяж перед сном та належним чином зволожуєте. Тож чому раптом з'являються прищі? Причина може бути у вашій дієті.

Навіть якщо ви дотримуєтеся здорового харчування, певні продукти можуть спричинити висипання та запалення шкіри. Шкіра – найбільший орган вашого тіла, і все, що ви їсте, впливає на неї як зсередини, так і зовні. Видання eatthis.com опублікувало продукти, які часто викликають і посилюють висипання. Спробуйте виключити їх на два тижні, щоб побачити, чи покращиться ваша шкіра. Якщо змін не буде, зверніться до дерматолога.

Знежирене молоко

Знежирене та низькокалорійне молоко можуть бути частиною здорової дієти, але не всі добре переносять молочні продукти. Близько 65% дорослих мають непереносимість лактози. Це не тільки негативно впливає на шлунково-кишкову систему, але й на шкіру. Дослідження виявили зв’язок між вживанням знежиреного молока та акне. Молоко насичене гормонами росту, які можуть впливати на гормони в вашому тілі, збільшуючи вироблення жиру та викликаючи висипання. Перейдіть на мигдальне або рисове молоко на пару тижнів, щоб перевірити, чи очиститься ваша шкіра.

Сода

Запалення у вашому тілі може призвести до збільшення ваги та хронічних захворювань, а також до запалення шкіри. Цукор, який міститься в соді, є одним з найзапальніших продуктів. Надмірне споживання цукру призводить до стрибків рівня цукру в крові та запальних реакцій, що погіршують стан шкіри. Відмовтеся від соди на користь несолодкої газованої води або води з лимоном.

Піца

Хоч піца і смачна, але вона може викликати прищі. Сир містить молочні продукти, що шкодять шкірі, а насичені жири в піці сприяють запаленню. Здоровий кишечник допомагає контролювати запалення, яке часто є причиною проблем зі шкірою, таких як акне, екзема та псоріаз.

Білок

Хоч яєчний жовток багатий на вітаміни, необхідні для чистоти шкіри, багато хто обирає тільки білки. Але саме жовток містить біотин, який допомагає захищати шкіру від прищів та сухості. Тому варто їсти ціле яйце для кращого стану шкіри.

Майонез

Соя, яка міститься в майонезі, може впливати на гормони, спричиняючи гормональні висипання. Слід уважно читати етикетки та уникати продуктів, що містять сою.

Білий Хліб

Продукти з високим глікемічним індексом, як-от білий хліб, підвищують рівень цукру в крові та інсуліну, що може погіршити стан шкіри. Замініть білий хліб на цільнозерновий для поліпшення стану шкіри.

Фастфуд

Фастфуд сприяє запаленню та не містить корисних поживних речовин, таких як омега-3 жирні кислоти, які допомагають боротися з прищами. Обирайте жирну рибу, багату на омега-3, щоб зменшити запалення та поліпшити стан шкіри.

Занадто багато м'яса

Рослинна дієта, багата на антиоксиданти, клітковину та мінерали, допомагає підтримувати здоров'я шкіри, запобігаючи прищам, розацеа та екземі.

Алкоголь

Алкоголь є запальним продуктом, який може погіршити стан шкіри. Крім того, він знижує рівень цинку в організмі, що може призвести до прищів. Вживайте продукти, багаті на цинк, такі як устриці, щоб підтримувати здоров'я шкіри.

Енергетичні напої

Енергетичні напої містять багато цукру та вітамінів групи В, які можуть викликати прищі. Якщо ви помітили висипання після вживання енергетичних напоїв, спробуйте відмовитися від них на місяць, щоб перевірити, чи покращиться стан шкіри.

Раніше OBOZ.UA пояснював, як сік алое допомагає боротися з прищами.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader