Зірка світового хокею розкритикував Францію за допуск росіян на Олімпіаду
Зірка світового хокею розкритикував Францію за допуск росіян на Олімпіаду

Зірка світового хокею розкритикував Францію за допуск росіян на Олімпіаду

Чеський колишній голкіпер Домінік Гашек висловився щодо участі спортсменів від РФ в Олімпійських іграх 2024 у Парижі. Свій допис він опублікував у X.

«Олімпійські ігри офіційно стартують сьогодні. Я схрещую пальці за всіх наших спортсменів і бажаю їм удачі. На жаль, в Олімпійських іграх зможуть узяти участь багато російських спортсменів, які ніколи не засуджували російську імперіалістичну війну і російські злочини. Їхня участь буде величезною рекламою дій російської країни, а також російської війни і російських злочинів», – йдеться в повідомленні.

Як зазначив Гашек, Олімпійські ігри в Парижі несуть і будуть нести пряму відповідальність за безліч людських життів.

«Я в жодному разі не звинувачую спортсменів (навіть російських). Не вони встановлюють правила. Відповідальність за це лежить на французьких законодавцях, які дозволили громадянам Росії виступати на своїй території. Я звинувачую в цьому чиновників МОК, які могли б заборонити цю рекламу. Я звинувачую членів парламенту Євросоюзу, які могли б заборонити в'їзд і публічну появу громадян Росії на території ЄС. Саме ці люди несуть і будуть нести пряму відповідальність за життя, втрачені в імперіалістичній війні Росії в Україні», – написав Гашек.

Домінік Гашеколімпійським чемпіоном 1998 року, дворазовий володар Кубка Стенлі 2002 та 2008 років. Експерти вважають Домініка одним з найкращих воротарів в історії найсильнішої хокейної ліги світу НХЛ.

До слова, сьогодні, 26 липня, у Франції пройде церемонія відкриття Олімпійських ігор 2024 року. Тенісистка Еліна Світоліна буде нести прапор України на церемонії відкриття Олімпійських ігор-2024. 

Джерело матеріала
loader
loader