Відмовитися від цигарок легше ніж здається: допоможе одна пляшечка
Відмовитися від цигарок легше ніж здається: допоможе одна пляшечка

Відмовитися від цигарок легше ніж здається: допоможе одна пляшечка

Кинути палити може бути справжнім випробуванням через сильну тягу до нікотину. Нікотин викликає вивільнення дофаміну в мозку, що створює відчуття задоволення. Коли людина припиняє палити, рівень нікотину падає, і виникає потреба знову його отримати, що призводить до сильної тяги.

Щоб допомогти впоратися з цією тягою, дієтолог Тобі Кінг рекомендує використати нетрадиційний метод: носити з собою пляшку гострого соусу. Коли ви відчуєте сильне бажання закурити, нанесіть трохи соусу на язик. Гострий смак і печіння від соусу стимулюють рецептори в роті, що допомагає відволіктися від тяги до цигарок.

Людина, яка кинула палити
Людина, яка кинула палити

Цей метод працює завдяки капсаїцину – основній активній речовині в гострому перці. Капсаїцин викликає інтенсивне відчуття печії, яке активує рецептори і вивільняє в організмі ендорфіни та дофамін.

Це може тимчасово зменшити бажання палити, оскільки ендорфіни і дофамін дають відчуття задоволення, подібне до того, яке ви отримуєте від куріння.

Тобі Кінг порівнює цей ефект із "кайфом бігуна", який відчувають люди після інтенсивних тренувань. Це відчуття відволікає від тяги до нікотину і може допомогти в боротьбі з залежністю. Важливо, щоб соус був досить гострим і низькокалорійним, щоб не викликати додаткових проблем, як-от набір ваги.

куріння
куріння

Таким чином, цей простий метод може стати ефективним інструментом для тих, хто намагається кинути палити і шукає способи подолати тягу до цигарок.

Вам буде цікаво дізнатися доведеться віддавати більше 100 грн за пачку найдешевших: зростання цін на цигарки в Україні не зупинити

Джерело матеріала
loader
loader