Грецький або звичайний йогурт: у чому різниця між двома схожими продуктами
Грецький або звичайний йогурт: у чому різниця між двома схожими продуктами

Грецький або звичайний йогурт: у чому різниця між двома схожими продуктами

У пошуку здорової альтернативи багато людей поділяють на два табори: ті, хто вживає звичайний йогурт та ті, які вважають корисним саме грецький йогурт. Обидва ці продукти хоча й класифікуються, як йогурт, проте мають суттєву різницю, зокрема грецький йогурт більш густіший та має терпкий смак, оскільки з нього видалена сироватка, а звичайний йогурт має рідку консистенцію та солодкий смак.

Обидва види йогурту мають різну консистенцію та поживну цінність. Що варто знати додаючи ці продукти до раціону, розповіли в Eat This, Not That.

Різниця між грецьким та звичайним йогуртом

Звичайний йогурт є хорошим джерелом білка та кальцію, а також його легко знайти у будь-якому магазині. Натомість грецький йогурт, завдяки процесу проціджування, містить майже втричі більше білка та має густішу консистенцію й більш кислий смак. Однак, звичайний йогурт містить більше кальцію, що важливо для здоров'я кісток, а також менш густу текстуру, що для деяких споживачів є вирішальною причиною обрати саме цей продукт. 

Корисний вибір 

Грецький йогурт і звичайний йогурт є здоровими варіантами для раціону. Якщо вам потрібно більше білка для контролю рівня цукру в крові та відчуття насичення, грецький йогурт є кращим вибором. Він також добре поєднується зі свіжими фруктами, горіхами або гранолою. Однак, якщо вам не подобається кислий смак, то звичайний йогурт також є хорошим варіантом.

Факти, про які ви могли не знати

Обирайте звичайний йогурт, який містить лише природний цукор, а саме лактозу. Йогурти з невеликим вмістом жиру (2-4%) або з незбираного молока забезпечують більше насичення та кращий смак без значного збільшення калорій. Спробуйте 2% грецький йогурт зі свіжими ягодами та подрібненими волоськими горіхами, щоб отримати поживний перекус.

Висновок 

Грецький йогурт густіший та менш солодкий, оскільки з нього видалено сироватку, залишаючи у складі більше білка та менше вуглеводів. Натомість звичайний йогурт містить більше кальцію, оскільки в ньому залишається сироватка. Врахуйте, що обидва види йогурту корисні для організму, особливо якщо вибирати прості варіанти без додаткових інгредієнтів.

РанішеOBOZ.UA розповів, з чим варто їсти йогурт, щоб отримувати від нього більше користі. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader