/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F80fe56414e5e6408d4a53acd47d316c3.png)
З чого приготувати домашній кетчуп на зиму, щоб не возитись з помідорами: ділимось простим рецептом
Домашній кетчуп – це чудова альтернатива різноманітним магазинним соусам. І для того, щоб приготувати таку заготівлю, вам навіть не доведеться довго возитись з помідорами. Для основи вам знадобляться яблука і томатна паста.
Ідея приготування домашнього кетчупу на зиму опублікована на кулінарній сторінці hlib ta pryanyk в Instagram. Соус чудово зберігається.
Інгредієнти:
- яблука – 4 шт. середніх
- цибуля – 1 середня
- часник – 1 зубчик
- томатна паста – 5 ст.л.
- вода – 100 мл.
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F260ae8b4d3680b159f11fb8993a661c4.jpg)
1. Яблука почистити від серцевин.
2. Нарізати на шматочки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F55472ad102fcfedbd9359a0c40917659.jpg)
3. Цибулю почистити, також нарізати.
4. Обсмажити на сковорідці цибулю (можна без додавання олії).
5. Потім додати яблука.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F88de29f6b3b5657bd64207d94196d76f.jpg)
6. Тушкувати до м'якості яблук.
7. В кінці додати мілко порізаний часник.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe39a8cadba1d3e0d985383940ce46b4d.jpg)
8. Коли яблука охолонуть – скласти у блендер усі інгредієнти. Води можна додати більше, в залежності від бажаної консистенції.
9. Все збити блендером – кетчуп готовий.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні помідори в пакеті з кропом
- Гострі квашені помідори
- Малосольні помідори з часником

