Харлан пояснила, чому потисла руку ексросіянці Башті на Олімпіаді
Харлан пояснила, чому потисла руку ексросіянці Башті на Олімпіаді

Харлан пояснила, чому потисла руку ексросіянці Башті на Олімпіаді

Збірна України здобула першу медаль Олімпійських ігор-2024 у Парижі. Її володаркою стала шаблістка Ольга Харлан, яка здобула «бронзу» в особистій першості.

На шляху до бронзової нагороди Харлан здобула чотири перемоги у п'яти матчах. Зокрема в 1/8 фіналу перемогла представницю Азербайджану Анну Башту.

Башта є азербайджанською фехтувальницею російського походження: народилася у Тольятті та до 2018 року представляла збірну Росії, у складі якої ставала, зокрема, срібною призеркою чемпіонату світу в команді.

Після перемоги над Баштою Харлан потиснула руку суперниці і обійнялася з нею перед тим, як покинути доріжку. Хоча у 2023 році саме українська фехтувальниця відмовилася привітати рукостисканням «нейтральну» росіянку Анну Смірнову, внаслідок чого отримала чорну картку на чемпіонаті світу.

У коментарі для Суспільне Спорт Харлан пояснила рішення привітати після бою Башту. Шаблістка наголосила: її суперниця представляє іншу країну впродовж п'яти років.

«Вона з 2019 року представляє Азербайджану і повірте: я знаю, кому не треба тиснути руку. Вона мені вчора побажала «золото» , і це дуже приємно» , – сказала Харлан.

Наступним виступом Харлан на Олімпіаді-2024 стане командна першість. Змагання у ній відбудуться у неділю, 4 серпня.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Джерело матеріала
loader
loader