Знайшли нову шкоду популярної дієти
Знайшли нову шкоду популярної дієти

Знайшли нову шкоду популярної дієти

Кетогенна дієта характеризується низьким вмістом вуглеводів та високим вмістом жирів, що призводить до утворення кетонових тіл – речовин, які утворюються в печінці в процесі розщеплення жирів. Цей тип дієти широко використовується для зниження ваги.

Нове дослідження кето-дієти

Девід Гіус, доктор медичних наук, який обіймає посаду заступника декана з досліджень і професора кафедри радіаційної онкології в UT Health San Antonio зазначив: "13 мільйонів американців дотримуються кетогенної дієти, і наші дослідження показують, що необхідно робити перерви у цій дієті, щоб уникнути можливих довгострокових наслідків".

З огляду на те, що клітинне старіння відіграє роль у розвитку захворювань органів, наші відкриття мають значне клінічне значення для розуміння застосування кетогенної дієти. Як і у випадку з іншими дієтичними методами, необхідно робити перерви в кето-дієті,
– додав Гіус.

Команда Гіуса виявила, що безперервне дотримання кетогенної дієти протягом тривалого часу викликає старіння клітин у різних органах, включаючи серце та нирки. Однак вдалося повернути цей процес за допомогою сенолітиків – класу молекул, здатних знищувати клітини, що старіють, а також за допомогою періодичних перерв у дієті.

Джерело матеріала
loader
loader