Живчик – це популярний фруктовий напій без газу, який можна знайти в кожному магазині. Але якщо у вас є багато домашніх плодів, можна зробити не гіршу заготівлю на зиму. Буде значно корисніше, адже у складі лише натуральні компоненти.
Ідея приготування домашнього яблучного живчика опублікована на сторінці фудблогерки Наталії Рижкової (natali ryzkova) в Instagram. Ви використаєте врожай з користю.
Інгредієнти:
- яблука – 12 літрів не очищених та нарізаних довільно
- цукор – 0,5 літрів
- лимонна кислота – 25 г
- кип'ячена вода – 12 літрів
Спосіб приготування:
1. Нарізати яблука, залити кипʼятком.
2. Дати настоятись добу.
3. Після цього злити сік.
4. Додати цукор і кислоту.
5. Поставити на вогонь і довести до кипіння.
6. Після того, як закипить, одразу зняти з вогню.
7. Розлити у стерилізовані банки і закрити кришками на зиму.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Шарлотка з яблуками
- Булочки з яблуками
- Манник з яблуками