Мариновані помідори "Закусочні": як приготувати чудове доповнення до шашлику
Мариновані помідори "Закусочні": як приготувати чудове доповнення до шашлику

Мариновані помідори "Закусочні": як приготувати чудове доповнення до шашлику

Що може бути смачнішим за соковитий та ароматний шашлик, приготовлений на вугіллі у найкращому маринаді? Краще на нього може бути лише ця страва, але у доповненні дуже смачної закуски, яка повністю розкриє смак шашлику.

Як приготувати мариновані помідори так, щоб точно сподобались всім, в Instagram розповіла фудблогерка Анна Шолкова. Цю закуску можна зберігати в холодильнику протягом декількох місяців.

Інгредієнти

  • Помідори – 1 кг
  • Петрушка
  • Часник
  • Солодкий перець
  • Гострий перець
  • Олія
  • Вода – ½ л
  • Сіль – 30 гр
  • Цукор – 60 гр
  • Оцет – 50 мл

Спосіб приготування

1. У сотейнику змішуємо воду, сіль та цукор. Проварюємо до розчинення та даємо повністю охолонути.

2. Додаємо 50 мл оцету до маринаду та перемішуємо.

3. В окремій мисці поєднуємо солодкий та гострий перець, часник та посічену петрушку. Додаємо олію та перемішуємо.

Мариновані помідори ''Закусочні'': як приготувати чудове доповнення до шашлику

4. Помідори розрізаємо навпіл, або на четвертинки.

5. Викладаємо помідори в ємність розрізом догори. Зверху викладаємо частину ароматної суміші. Повторюємо шари до закінчення інгредієнтів.

6. Заливаємо помідори маринадом, накриваємо кришкою та залишаємо на дві доби.

На OBOZ.UA є й інші страви з помідорів:

  • Салат з помідорів та перцю на зиму
  • Аджика зі слив та помідорів
  • Квашені помідори з морквою
Джерело матеріала
loader
loader