/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8510f05c8e10dfeddc825b610cd3c42d.jpg)
Пікантні огірки на зиму в діжонській гірчиці: як краще нарізати овочі
Дуже вдалою ідеєю буде закрити огірки на зиму не цілими, а кружечками. Овочі чудово промаринуються і вийдуть пікантними. Можна поставити на стіл замість салату або просто як закуска до м'яса або риби.
Ідея приготування пікантних огірків у діжонській гірчиці опублікована на сторінці фудблогерки Маріанни Рижмань (kitchen ladyboss) в Instagram. Шматочки будуть дуже хрусткими.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8973a8452a836e7ee91e2a3069b648cc.png)
Інгредієнти:
- огірок – 2 кг.
- сіль – 25 г
- цукор – 150 г
- олія – 50 мл.
- оцет 8% – 120 мл.
- сухий часник – 1 ч.л.
- чорний мелений перець – 1 ч.л.
- паприка солодка – 1 ч.л.
- куркума – 1 ч.л.
- французька (або діжонська)гірчиця – 200 г
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fde72e51b7845f7779732e096b17feeb7.png)
1. Огірки натерти кружечками або нарізати.
2. Засипати спеціями та залишити на 15-20 хвилин, щоб пустили сік.
3. Перекласти по стерильним баночкам.
4. Накрити кришками та стерелізувати з моменту закипання 10 хвилин або до зміни кольору.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa857c7ed1d762b661df0af450d161fdd.png)
5. Закрутити та закутати в декілька покривал.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F457205036bfb4de933e967c235635990.png)
6. Залишити до повного охолодження.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F3af063fae109dcb7d8b07e1c4f236107.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Консервовані огірки з гірчицею
- Ніжинські огірки без оцту
- Малосольні огірки з насінням гірчиці
