Рецепт натурального ягідного пломбіру — ідеальні ласощі, які принесуть у захват ваших близьких чи дітей, детально розповіла Юлія Віліч у Instagram.
Інгредієнти:
- 4 жовтки
- 150 г цукру + пакетик ванільного цукру
- 250 мл молока
- 300 мл жирних вершків (від 30%)
- 100 г ягідного пюре (можна використовувати джем)
Приготування:
У невеликій мисці змішайте жовтки та цукор, розтираючи їх віночком до однорідної маси. Повільно введіть трохи підігріте молоко, продовжуючи активно помішувати суміш.
Поставте суміш на невеликий вогонь і готуйте доти, доки вона не почне активно випаровуватися, але не доводьте до кипіння. Суміш має злегка загуснути, досягнувши консистенції рідкісної манної каші (близько 80 градусів). Зніміть з вогню та закрийте харчовою плівкою. Залишіть остигати до кімнатної температури.
В окремій мисці збийте вершки до м'яких піків. Акуратно з'єднайте вершки з молочною яєчною основою, що охолола, вимішуючи масу віночком до однорідності. Помістіть суміш у відповідну ємність із кришкою та відправте в морозильну камеру на 40 хвилин.
Через 40 хвилин вийміть ємність і перемішайте ложкою морозива. Повторіть цей крок ще двічі, щоб уникнути утворення крижаних кристалів.
На третій раз після перемішування додайте ягідне пюре або джем. Для приготування пюре: проблендеруйте 50 г полуниці та 50 г смородини з 30 г цукру, проваріть суміш 3 хвилини після закипання та охолодіть. Після останнього перемішування відправте морозиво на 3 години.
Останні новини України:
Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.