Ціни на продукти стрімко зростають, але це не означає, що потрібно харчуватися одноманітно. Ці 10 недорогих фруктів і овочів, дозволять вам отримати смачні поживні речовини, не витрачаючи багато грошей.
Секрет здоров'я у збалансованому різноманітному харчуванні, особливо актуально це влітку, коли стільки сезонних овочів і фруктів. Часто ми віддаємо перевагу дорожчим варіантам, не звертаючи уваги на користь тих, що доступніші, але не менш корисні та поживні. Про 10 овочів і фруктів, які потрібно купувати частіше, пише Real Simple.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!
Картопля
Картопля ситний та універсальний овоч, який при правильному зберіганні довго зберігає всі свої корисні властивості. Якщо вас турбують ціни на продукти, ви можете купити великий мішок картоплі за оптовою ціною. Картопля завжди буде у вашій коморі, а з нею можна зробити безліч страв — розім'яти її, запекти або наповнити улюбленими начинками. Банка чилі та посипання сиром можуть перетворити звичайну печену картоплю на смачну вечерю.
Банани
Навіть зі зростанням цін банани залишаються одними з найбільш бюджетних фруктів, які ви можете завжди купити. Вони чудово підходять для перекусу на ходу, але ви також можете заморозити їх для смузі, нарізати їх для вівсянки або запекти в банановому хлібі.
Яблука
Сезон яблук зазвичай припадає на осінні місяці, але ви все одно можете отримати чудові знижки на яблука протягом усього року. І найкраще те, що вони зберігаються в холодильнику протягом декількох тижнів, тож ви можете запастися ними, коли ціни низькі, і використовувати згодом. Яблука чудово підходять для перекусу, але ви також можете вичавлювати з них сік, нарізати їх кубиками для вівсянки або пластівців або запекти їх із корицею.
Морква
Продукти зазвичай найдоступніші в сезон, але ви можете — і повинні — купувати моркву цілий рік. Вона багата антиоксидантами, особливо тими, які пов'язані зі здоров'ям очей, такими як лютеїн і бета-каротин. Хоча помаранчева морква — найвідоміший вид, морква буває різних кольорів. Ви можете купити пакет райдужної моркви для запікання або обмежитися молодою морквою для зручного перекусу.
Кавун
Кавуни є одними з найбільш бюджетних фруктів, особливо в літні місяці, коли вони в сезон. З одного кавуна можна отримати тонни порцій, тож навіть якщо ви заплатите більше за цілий фрукт, ціна за порцію вийде досить низька.
Мускусна диня
Якщо вам потрібно приготувати недороге частування для публіки на літній вечірці, подумайте про те, щоб принести фруктовий салат. Дині містять багато води, що допоможе відновити водний баланс у спекотну погоду. Вони також містять ключові антиоксиданти, такі як вітамін С.
Огірки
Технічно огірки належать до сімейства динь, що робить їх фруктами, але їх вважають овочами через те, як їх часто готують. Більшість способів використання огірків включають додавання їх у різні салати, але ви також можете їсти їх разом із молодою морквою або вмочати їх у ваш улюблений соус чи заправку для салату.
Капуста
Капуста справді чудова, коли її смажать або тушкують, тому нашаткуйте качан зеленої капусти, щоб додати об'єму і текстури вашим стравам. Ви також можете нашаткувати фіолетову капусту і використовувати її в сирих салатах. Деякі люди навіть п'ють сік фіолетової капусти, тому що він багатий такими поживними речовинами, як вітамін С, залізо, кальцій і магній.
Цибуля
Багато хороших рецептів пікантних страв починаються з цибулі. Існує багато видів цибулі, і ціни можуть варіюватися залежно від сорту. Як правило, жовта цибуля коштує дешевше, що є гарною новиною, якщо ви багато готуєте, оскільки вона карамелізується під час приготування. Зелена цибуля, як правило, коштує дорожче, тому, якщо ви намагаєтеся максимально скоротити витрати на продукти, візьміть замість неї пакет жовтої цибулі. Вона не псується швидко, тому великий пакет цибулі може заощадити вам гроші, при цьому її вистачить на кілька місяців.
Салат айсберг
Салат айсберг не темно-зелений, але це не означає, що він не корисний. Хрусткий салат багатий на воду і забезпечує помірну кількість клітковини. Якщо ви зазвичай використовуєте зелень, таку як шпинат, капуста або рукола для своїх салатів, спробуйте салат айсберг. Він має більш м'який смак, тому навіть прискіпливі їдці, як правило, із задоволенням насолоджуються ним.
Нагадаємо, 7 продуктів, які ніколи не можна вживати з чаєм.
Раніше Фокус писав про те, як заготовити овочі на зиму, щоб зберегти користь.
Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця