Центральний корпус "Охматдиту" відремонтують після нового тендеру: у МОЗ розповіли подробиці
Центральний корпус "Охматдиту" відремонтують після нового тендеру: у МОЗ розповіли подробиці

Центральний корпус "Охматдиту" відремонтують після нового тендеру: у МОЗ розповіли подробиці

Центральний корпус дитячої лікарні "Охматдит" відбудують після нового тендеру, який має бути оголошений в найближчий тиждень. Його проведуть за новою процедурою через "Прозоро".

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент OBOZ.UA. Наразі заклад частково відновив свою роботу.

За словами очільника МОЗ, на благодійний рахунок безпосередньо закладу "Охматдит" надійшло 312 мільйонів гривень, на благодійний фонд "Охматдиту" – 378 мільйонів гривень, 320 мільйонів гривень зібрали через платформу UNITED24, ще 100 мільйонів гривень виділив уряд з резервного фонду.

Окрім того, фонд Говарда Баффета виділив умовно 11,2 мільйона доларів, але він привозить допомогу у вигляді обладнання, а не коштів. Уряд Литви виділив 1 мільйон доларів, а уряд Німеччини озвучив про намір виділити 10 мільйонів євро.

Міністр додав, що було прийнято рішення всі зібрані кошти перерахувати на єдиний рахунок "Охматдиту". Відновлення закладу розпочнуть після нового проведення нового тендеру, який оголосять у найближчий тиждень і проведуть його новою процедурою через "Прозоро".

"Внаслідок удару ракети по лікарні "Охматдит" 8 липня, її робота відновилась лише на 60-70%. Деякі діти досі перебувають у медичній евакуації. Унаслідок удару було пошкоджено п'ять будівель, що належать лікарні. Діалізний центр майже зруйнований повністю. Дуже великі походження отримав старий хірургічний корпус", – уточнив гендиректор лікарні Володимир Жовнір.

Також пошкоджено адміністративну будівлю, новий корпус і неонатальний корпус.

Як повідомляв OBOZ.UA, 8 липня у Києві російська ракета влучила в дитячу лікарню "Охматдит". Окрім медзакладу, пошкоджено й інші об'єкти, зокрема повністю зруйновано один із під'їздів багатоквартирного будинку.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader