Варена кукурудза – це смачно та дуже корисно. Проте експерти попереджають, що продукт не підходить для щоденного споживання. При зловживанні кукурудза може завдати відчутної шкоди організму.
Наїдатися вареною кукурудзою на рік вперед - ідея не найкраща. Це висококалорійний продукт, який необхідно вживати обережно і точно не щодня.
Зловживання кукурудзою може призвести до стрімкого збільшення ваги, а також до характерних шлунково-кишкових розладів, серед яких метеоризм, нетравлення та почуття тяжкості.
Рекомендована норма вареної кукурудзи – не більше 200 г за один раз. Якщо її 2-3 рази на тиждень, то організм отримає від продукту тільки користь. Перевищуючи "ліміт", потрібно готуватися до можливих негативних наслідків.
Також у продажу можуть зустрічатися кормові сорти кукурудзи, які збирають раніше, не чекаючи їхньої зрілості. Такі качани не варто вживати в їжу.
Варто відзначити, що загалом варена кукурудза має безліч корисних властивостей. Зокрема, в ній міститься багато антиоксидантів, вітамінів, мінералів та клітковини.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дешева крупа виявилася ключем до довголіття: уповільнить процес старіння та захистить серце.