Незалежно від того, яка погода за вікном, час від часу організм починає вимагати смачного десерту. Але, якщо це відбувається влітку, коли стоїть неймовірна спека, краще обирати саме освіжаючі десерти.
Одним з таких, звісно ж, є морозимо. А якщо його приготувати вдома за правильним рецептом, то воно точно вийде смачніше, ніж магазинне. Рецептом саме такого морозива в Instagram поділилась фудблогерка Ліза Глінська.
Інгредієнти
- Білий шоколад – 250 гр
- Вершки – 450 мл
- Ваніль або ванільний цукор
- Молочний або чорний шоколад – 100 гр
- Печиво – 500 гр
Спосіб приготування
1. Вершки з’єднуємо з ваніллю у сотейнику та вмикаємо нагрів. Вершки повинні парувати, але не кипіти. Знімаємо з нагріву.
2. Додаємо білий шоколад та ретельно перемішуємо до розчинення.
3. Накриваємо масу плівкою в контакт та відправляємо у холодильник на 10-12 годин.
4. З молочного шоколаду робимо крихту.
5. Формуємо морозиво. У форму викладаємо печиво.
6. Масу виймаємо з холодильника та збиваємо міксером.
7. Додаємо шоколадну крихту та добре перемішуємо.
8. Викладаємо масу на печиво, розрівнюємо та зверху викладаємо ще один шар печива.
9. Відправляємо у морозилку на 5 годин.
10. Знімаємо форму, нарізаємо по формі печива та подаємо до столу.
На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:
- Шоколадний щербет
- Віденське печиво
- Халва