Чим снідати, щоб продовжити довголіття: дієтологи розкривають секрет
Чим снідати, щоб продовжити довголіття: дієтологи розкривають секрет

Чим снідати, щоб продовжити довголіття: дієтологи розкривають секрет

Існує багато способів розпочати день здорово. Фізичні вправи, медитація та ведення щоденника – звички, які ви, можливо, вже використовуєте, але чи звертаєте ви увагу на свій сніданок?

Хоча важливо мати збалансований сніданок, є один простий продукт, який можна додати до раціону, щоб подовжити життя. І це не якась екзотична добавка або рідкісний продукт, а щось набагато доступніше. За словами eatthis.com, найкраща звичка для довголіття – їсти більше рослинних продуктів на сніданок.

Як рослинні продукти на сніданок сприяють довголіттю?

Дослідження 2020 року показало, що високе споживання рослинної їжі знижує ризик смертності, тоді як споживання червоного та обробленого м’яса підвищує цей ризик.

Більше рослин у раціоні не означає, що потрібно стати веганом, і це більше, ніж просто фрукти та овочі. Хоча вони є чудовими, можна також насолоджуватися горіхами, насінням, бобовими та цільними зернами. Шукайте способи збільшити споживання рослинної їжі під час сніданку.

Споживання більшої кількості рослин не лише сприяє довголіттю, але й приносить інші переваги. Наприклад, клітковина з рослинних продуктів нормалізує травлення та підтримує здоров'я серцево-судинної системи. Вітаміни та антиоксиданти з рослин зміцнюють імунну систему.

Найкращі рослинні продукти для сніданку

Звичайні нерослинні продукти, такі як йогурт і яйця, можуть залишатися частиною вашого сніданку, просто додавайте до них рослинні компоненти.

Наприклад, йогурт можна використовувати як білкову основу для смузі з фруктами та овочами або поєднувати його з вівсянкою та насінням чіа для приготування легкої вівсянки на ніч.

Замість яєць з беконом на сніданок, спробуйте додати овочі до омлету та подавайте його з фруктами. Якщо ви любите легкий сніданок, додайте банан до протеїнового батончика або візьміть жменю горіхів.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найгіршу звичку для сніданку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader