Як можна використати пластикові контейнери від фруктів і зелені: цікаві ідеї
Як можна використати пластикові контейнери від фруктів і зелені: цікаві ідеї

Як можна використати пластикові контейнери від фруктів і зелені: цікаві ідеї

Щоразу після походу в магазин ми приносимо з собою додому цілу купу пластикового сміття. В тому числі одноразові контейнери, в який продаються фрукти та овочі.

Але принцип екологічного підходу закликає нас якомога більше пластикових предметів використовувати повторно, особливо якщо вони не підлягають переробці. OBOZ.UA зібрав кілька ідей, що можна зробити з такими контейнерами.

Вирощування розсади

Пластиковий контейнер має одразу кілька переваг, корисних для пророщування насіння рослін. Він прозорий, що дає кращий доступ світла до коріння, а ще одразу має дренажні отвори. Окрім того, контейнер можна легко перетворити на мініатюрну теплицю. Просто закрийте кришку і під нею утвориться оптимальний для розсади мікроклімат.

Накриття рослин від шкідників

Молоді рослини на городі та в саду страждають від шкідників та голодних птахів. Захистити їх можна за допомогою половинок пластикового контейнера. Такий захист можна вдягати навіть на гілки дерев та кущів. Просто зробіть отвір, в який би продівалась гілка, і накриття надійно закріпиться на ній.

Повторно використовуйте для продуктів

Якщо до вас часто ходять гості і ви любите давати їм частування з собою, збирайте такі контейнери для того, щоби складати у них гостинці. І вашим гостям буде зручно – не доведеться повертати посуд. Окрім того, якщо вкласти кілька маленький контейнерів у більший, вийде зручний ланчбокс на кілька страв, який можна взяти з собою.

Зберігайте дрібні предмети

Такі контейнери зручні для зберігання всякого дріб’язку – від цвяхів та шурупів до ниток та стрічок. Якщо ви складете у таку посудину предмети для рукоділля, вам навіть зручніше буде користуватись деякими з них. Протягніть через отвір нитку, мотузку чи стрічку і моток точно не загубиться, а відміряти потрібну довжину стане зручніше.

Складайте дрібні іграшки

Використовуйте пластикові контейнери-черепашки для організації та зберігання іграшок. Машинки, детальки конструкторів чи маленькі ляльки з їхнім одягом – все буде в одному місці. Особливо корисним такі контейнери будуть, якщо ваша дитина полюбляє бавитись у ванній кімнаті. Отвори забезпечують необхідну циркуляцію повітря і всі іграшки будуть добре просихати.

Зберігайте крихкі предмети

Якщо пластикові контейнери відмінно підходять для ніжних ягід, вони послужать і для інших делікатних предметів у вашому домі. Наприклад, якщо ви полюбляєте інтер’єрні прикраси з паперу чи соломи або засушені рослини, такий метод зберігання підійде для них ідеально. В тому числі через легкий доступ повітря, який не дасть ніжним предметам пересохнути чи навпаки – запліснявіти.

Використовуйте для подарунків

Якщо красиво декорувати таку коробочку, в неї можна буде зручно запакувати подарунок. Обклейте контейнер крафтовим папером, прикрасьте стрічками, наліпками та блискітками, і вона принесе комусь неабияку радість.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які побутові прилади потрібно постійно тримати увімкненими в мережу.  

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader