Навіть влітку людині може захотітись скуштувати смачний десерт. Проте, в надто спекотні дні хочеться, щоб він не тільки приносив гастрономічне задоволення, але й освіжав. А ще, можна задіяти власну фантазію і приготувати щось дуже незвичне.
Ось, наприклад, фудблогерка Валерія Велюгіна у своєму Instagram показала, що вона готує, коли влітку хочеться солоденького. Блогерка опублікувала рецепт приготування торту "Кавун", який не тільки смачний, але й виглядає привабливо.
Інгредієнти для бісквіту на форму d18 см
- Шпинат – 100 гр
- Яйця – 2 шт
- Борошно – 35 гр
- Розпушувач – ½ ч.л.
- Цедра лимону
- Сіль – дрібка
- Цукор – 50 гр
Інгредієнти для начинки
- Желатин – 10 гр
- Молоко – 50 мл
- Кисломолочний сир – 150 гр
- Натуральний йогурт – 150 гр
- Цукрова пудра – 100 гр
- Ванільний цукор – 1 уп
- Вершки 33% - 300 мл
Інгредієнти для желе
- Желе "Лісові ягоди" - 1 уп
- Вода – 300 мл
- Лохина – жменя
Спосіб приготування бісквіту
1.Шпинат заливаємо окропом на 3 хвилини.
2. Зливаємо воду та добре відтискаємо. Даємо охолонути.
3. Додаємо яєчні жовтки та пробиваємо блендером до однорідності.
4. Додаємо просіяне борошно, розпушувач, цедру лимона та перемішуємо.
5. Білки з сіллю збиваємо міксером до піни і, продовжуючи збивати, вводимо цукор. Збиваємо до піків.
6. В 3 етапи вводимо у тісто обережно перемішуючи лопаткою знизу вверх.
7. Виливаємо на деко з пергаментом і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хв.
8. Даємо повністю охолонути та вирізаємо корж діаметром 18 см.
Спосіб приготування начинки
- Желатин поєднуємо з молоком та залишаємо на 10 хв.
- Окремо поєднуємо кисломолочний сир, йогурт, розтоплений желатин, половину цукрової пудри, ванільний цукор та пробиваємо блендером.
- До холодних вершків додаємо решту цукрової пудри та збиваємо до загущення.
- Поєднуємо вершки з основною масою та виливаємо у форму застелену ацетатною плівкою зверху на бісквіт.
- Прибираємо у холодильник на 3-4 години.
Спосіб приготування желе
1. Всипаємо желе у гарячу воду, ретельно перемішуємо та даємо охолонути.
2. 1/3 желе виливаємо у форму зверху на начинку та додаємо лохину. Прибираємо у холодильник на 15-20 хв.
3. Заливаємо рештою желе та прибираємо у холодильник до повного застигання.⠀
На OBOZ.UA є й інші рецепт із використанням желе
- Желе зі сметани
- Желе з йогурту
- Молочне желе