Горіховий торт із кавовим кремом: детальний рецепт приготування смачного десерту
Горіховий торт із кавовим кремом: детальний рецепт приготування смачного десерту

Горіховий торт із кавовим кремом: детальний рецепт приготування смачного десерту

Щоб приготувати цей торт, доведеться витратити час, проте результат того вартий.

Смачних тортів багато не буває, а десерт, що поєднує в собі горіхи і какао стане справжньою насолодою для ласунів. Рекомендуємо приготувати горіховий крем із кавовим кремом за рецептом авторки блогу "Смачні рецепти на кожен день".

Горіховий торт із кавовим кремом

Інгредієнти:

Для коржів:

  • горіхи — 225 г;
  • борошно — 60 г;
  • манка — 3 ст. л;
  • розпушувач для тіста — 1,5 ч. л;
  • білки — 7 шт;
  • сіль — дрібка;
  • цукор — 150 г;
  • жовтки — 4 шт.

Для крему:

  • молоко — 500 мл;
  • крохмаль — 3 ст. л;
  • жовтки — 3 шт;
  • кава (розчинна) — 2 ст. л;
  • цукор — 100 г;
  • масло (82%) — 200 г.

Для ганаша:

  • чорний шоколад — 100 г;
  • вершки (30%) — 85 мл.

Для глазурі:

  • цукрова пудра — 1 ст. л;
  • какао — 15 гр;
  • молоко — 125 мл;
  • желатин — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Спочатку готуємо коржі. До перемелених на крупу горіхів додати борошно, манку, розпушувач і перемішати. Білки збити з дрібкою солі. Коли почнуть густіти, збільшити оберти і, поступово додаючи цукор, збивати до густої маси, поки цукор не розчиниться. Тільки після цього додати оберти, і по одному додаючи жовтки, акуратно збити.

Далі ввести в масу всі сухі інгредієнти й акуратно вмішати їх лопаткою. Викласти тісто в застелену пергаментом форму і випікати в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 40 хвилин. Духовку в цей час не відкривати, бо серединка впаде. Дати охолонути і розрізати на 3 коржі.

Для крему змішати 1/2 ст. холодного молока з крохмалем і жовтками. Молоко, що залишилося, перелити в каструлю з товстим дном, додати каву, цукор і, помішуючи, довести до кипіння. Коли маса закипить, додати розведений крохмаль. Помішуючи, довести до першої бульбашки, вимкнути і накрити харчовою плівкою "в контакт". Дати охолонути. У м'яке масло ввести порціями заварну масу кімнатної температури, збити крем.

Наступний етап — ганаш. Вершки нагріти не до кипіння. Залити ними подрібнений шоколад і перемішати до однорідної маси. Охолодити.

Розподілити ганаш кімнатної температури по трьох коржах. Далі торт збирати в роз'ємному кільці. Кожен корж перемазати кремом і викласти один на одного. Поставити в холодильник на дві години. Верх прикрасити глазур'ю.

Для приготування глазурі желатин залити столовою ложкою холодної води, залишити на 15 хвилин. У каструлю викласти какао, пудру, перемішати, влити молоко. На маленькому вогні, помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, додати желатин і перемішати, поки він не розчиниться. Трохи остиглу глазур, що густішає, викласти і розподілити по верху торта. Коли застигне, акуратно прибрати кондитерське кільце.

Прикрасити верх торта за бажанням.

Читайте також:

Рецепт зі Швейцарії: як приготувати дуже смачний горіховий пиріг

Солодкий млинцевий торт: рецепт смачного і простого десерту

Легкий, але смачний торт на кефірі: рецепт смачного десерту

Джерело матеріала
loader