"Жорстка позиція": Фінляндія та Німеччина засудили Орбана за нові загравання з Росією
"Жорстка позиція": Фінляндія та Німеччина засудили Орбана за нові загравання з Росією

"Жорстка позиція": Фінляндія та Німеччина засудили Орбана за нові загравання з Росією

У Фінляндії та Німеччині дорікнули прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану за нові загравання з Росією.

Як передає "Хвиля", про це пише yle та T-online.

Так, в урядах Німеччини та Фінляндії розкритикували Орбана, котрий після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним вирішив впускати росіян у країну без додаткової перевірки. Країни закликали Єврокомісію розглянути так званий візовий виняток для мешканців країни-агресора.

Зокрема, прем'єр-міністр Фінляндії Петері Орпо заявив, що до діяльності Угорщини потрібно "поставитися з усією серйозністю". На його думку, ЄК має розглянути візовий виняток, наданий Угорщиною росіянам, та вжити відповідних заходів.

Орпо також підкреслив, що дії Будапешта на посаді голови ЄС також необхідно піддати критичній оцінці

"Діяльність Угорщини на посаді голови також має оцінюватися дуже критично. Неможливо постійно суперечити спільною лінією ЄС. Щодо цього потрібно зайняти жорстку позицію", - сказав прем'єр-міністр Фінляндії.

За його словами, Фінляндія діє у цьому питанні у співпраці з іншими країнами ЄС.

Тим часом T-online пише, що міністр внутрішніх справ німецької землі Бранденбург Міхаель Штюбген закликав до посилення прикордонного контролю на всіх кордонах ЄС з Угорщиною.

Він зазначив, що європейські договори дозволяють здійснювати прикордонний контроль у виняткових ситуаціях.

"Так само, як ми робимо з Польщею та Чехією, такі країни, як Австрія, Хорватія, Словаччина та Румунія, мали б робити те саме. Неприйнятно, щоб країна ЄС дозволяла росіянам в'їжджати в країну фактично безконтрольно", – заявив Штюбген.

У свою чергу глава МВС Німеччини Ненсі Фезер наголосила, що ризик російського шпигунства та саботажу є високим і став ще гострішим з початком війни Росії проти України. Тому країни ЄС мають посилити захист, а не навпаки, створювати "потенційні шлюзи" для шпигунів та диверсантів.

Нагадаємо, Орбан після візиту до Путіна відчинив для росіян двері до ЄС.

Теги за темою
Володимир Путін
Джерело матеріала
loader