Швидко спалюють жир: 5 ефективних кардіотренувань для вашого тіла
Швидко спалюють жир: 5 ефективних кардіотренувань для вашого тіла

Швидко спалюють жир: 5 ефективних кардіотренувань для вашого тіла

Більшість людей думають, що для спалювання жиру потрібна велика кількість аеробних вправ. І починають витрачати зайвий час на кардіотренування, сподіваючись досягти бажаного тіла.

Насправді, наука показує, що не потрібно виконувати безкінечні години кардіо, щоб схуднути. Ви можете досягти кращих результатів за коротший час, замінивши звичні кардіо вправи інтервальними тренуваннями. За словами eatthis.com, інтервальні кардіотренування ефективніші за традиційні аеробні вправи, бо вони спалюють більше калорій під час та після тренування завдяки ефекту надлишкового споживання кисню після тренування (EPOC).

Нижче наведено кілька швидких кардіотренувань, які допоможуть швидко спалити жир. Проте, ці вправи можуть бути досить інтенсивними, тому не поспішайте, і адаптуйте їх до свого рівня фізичної підготовки. Якщо ви сумніваєтеся щодо будь-яких вправ, проконсультуйтеся з лікарем перед початком.

Велотренажер

Сядьте на велотренажер (пневматичний, стандартний, лежачий) і встановіть помірний рівень опору, якщо можливо. Почніть інтенсивно крутити педалі і спробуйте спалити 10 калорій менш ніж за хвилину. Коли досягнете 10 калорій, рухайтесь у легкому темпі до кінця хвилини, а потім знову інтенсивно крутіть, намагаючись спалити ще 10 калорій (це називається EMOM – кожну хвилину на хвилину). Повторюйте цю послідовність протягом 10-15 хвилин.

Швидко спалюють жир: 5 ефективних кардіотренувань для вашого тіла

Поштовх з вагами

Якщо у вас є щось подібне до санчат, використовуйте для спринтів з метою спалювання жиру. Завантажте вагою, яку ви зможете штовхати протягом 20-30 секунд з хорошою швидкістю. Для більшості людей підходить пара гирь вагою 25 або 45 кг.

Нахиліться і штовхайте санчата на 30-60 ярдів. Відпочиньте 2-3 хвилини між підходами перед виконанням наступного раунду. Всього виконайте від 4 до 6 підходів.

Інтервали гребців

Сідайте на веслувальник і розігрійтеся хвилину-дві. Після розігріву проведіть спринт протягом 60 секунд і подивіться, скільки метрів ви можете прогребти за цей час. Відпочиньте 3-5 хвилин, а потім виконайте ще один 60-секундний раунд, намагаючись досягти такої ж дистанції, як у першому спринті. Повторюйте цю процедуру протягом 5 раундів.

Швидко спалюють жир: 5 ефективних кардіотренувань для вашого тіла

Сходи

Знайдіть високі сходи у своєму районі і бігайте ними вгору та вниз. Підніміться на вершину, а потім спустіться вниз. Відпочиньте хвилину, якщо потрібно, перед наступним підходом. Залежно від довжини сходів, прагніть виконати 8-10 підходів. Це займе у вас 15-20 хвилин.

Спринт на біговій доріжці

Встановіть бігову доріжку на великий нахил, щонайменше 10 градусів. Почніть інтенсивний спринт на швидкості від 8 до 10 протягом 10-15 секунд, потім відпочиньте 45-50 секунд перед наступним раундом. Загалом виконайте 10 раундів.

Раніше OBOZ.UA пояснював, який тренажер краще обрати.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader