Для приготування лечо краще брати молоді міцні огірки. Вони не розваряться і триматимуть форму.
Серпень — місяць, коли консервація в самому розпалі, адже огірки, помідори та інші овочі в достатку як на дачах і городах, так і на ринках. Саме час подбати про те, щоб максимально заготовити смачненького під кришечку на зиму. Пропонуємо вам перевірений роками рецепт лечо з огірками з блогу "Консервація і кулінарія". Воно чудово підійде як добавка до гарніру, так і як закуска на святковий стіл.
Лечо з огірками
Інгредієнти:
- огірки — 1 кг;
- помідори — 0,5 кг;
- болгарський перець — 300 г;
- цукор — 90 г;
- сіль — 40 г;
- олія — 50 г;
- оцет 9% — 50 мл;
- часник — 2-3 зубчики.
Спосіб приготування:
Помідори пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером і перелити в каструлю. Болгарський перець помити, очистити та нарізати.
У каструлю з томатною масою додати перець, цукор, сіль, олію і часник, пропущений через прес. Усе перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин.
Висипати в каструлю огірки, влити оцет, перемішати. Довести лечо до кипіння, потім вогонь зменшити, накрити каструлю кришкою і готувати 5-6 хвилин.
Готове лечо з огірками, помідорами та перцем розлити по гарячих стерилізованих банках і закатати кришками.
Перевернути банки догори дном, укутати їх і зберігати до повного охолодження.
Читайте також:
Заготовки на зиму: рецепт бочкових хрустких огірків у бочках
Малосольні огірки: найпростіший рецепт смачної закуски
"Биті огірки": рецепт хрусткої закуски зі свіжих овочів у маринаді