Найпростіший рецепт: як приготувати лечо на зиму
Найпростіший рецепт: як приготувати лечо на зиму

Найпростіший рецепт: як приготувати лечо на зиму

У цьому рецепті є тільки томати, солодкі перці та спеції.

Лечо можна приготувати за безліччю рецептів, але цей, з мінімальним набором інгредієнтів, вважається класичним. Солодкий перець у томатному соусі приправляється спеціями на ваш смак. І чудова заготівля на зиму готова. Фокус розповість, як приготувати лечо.

Перці можна брати будь-якого кольору, різні кольори в рецепті вказані скоріше для естетики.

Лечо

Інгредієнти:

  • зелений солодкий перець — 2 кг;
  • червоний солодкий перець — 1 кг;
  • помідори — 1 кг;
  • томатний сік — 2 л;
  • цукор — 100 г;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • лавровий лист — 2 шт;
  • коріандр — 1 ч. л.;
  • духмяний перець горошком — 4 шт;
  • рослинна олія — 150 мл;
  • столовий оцет (9%) — 100 мл.

У перців видаліть хвостики та насіння, наріжте їх широкими смужками. Помідори для лечо вимийте та розріжте на четвертинки. Томатний сік перелийте у велику каструлю, додайте цукор, сіль, цукор, лавровий лист і спеції. Помішуючи, доведіть до кипіння.

Додайте нарізані помідори та солодкий перець. Влийте рослинну олію і доведіть до кипіння. Варіть лечо 15 хвилин на середньому вогні. Додайте столовий оцет. Перемішайте і знову доведіть до кипіння.

Розкладіть гаряче лечо по стерилізованих банках, щільно закрийте і після охолодження зберігайте в темному сухому місці.

Читайте також:

Ідеальне поєднання: рецепт баклажанів, запечених із м'ясом

Оригінальна заготівля на зиму: рецепт баклажанів в аджиці

Чахохбілі за класичним рецептом: як приготувати смачну страву грузинської кухні

Джерело матеріала
loader
loader