Відбудова України - 2024
Відбудова України - 2024

Відбудова України - 2024

За відбудовою Охматдиту стежитиме громадська рада. Кліматічні зміни в Україні сприяють інвестуванню в сонячну енергетику. Херсонський кавун належить Херсонщині, бо отримав географічне зазначення.

ВІДБУДОВА ЛІКАРНІ

Тендер на відбудову Охматдиту скасують і проведуть заново - Ляшко

Очільник МОЗ Віктор Ляшко на брифінгу 2 серпня озвучив, яку суму зібрали на відбудову дитячої лікарні "Охматдит", зруйновану росіянами. Деталі в інфографіці Укрінформу.

Відбудова України - 2024 - Фото 1

Крім того, Ляшко поінформував, що кошти, зібрані благодійним фондом "Охматдит", перекажуть на казначейські рахунки Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит", їх використання буде контролювати ревізійно-наглядова рада.

Також, додав міністр, МОЗ звернулося до національної поліції з проханням провести перевірку будівельної компанії, яку за конкурсом обрав благодійний фонд "Охматдит" для відбудови нового корпусу, що постраждав від російського обстрілу. Такий крок Ляшко пояснив тим, що, зокрема, на балансі компанії не було відповідної техніки для проведення необхідних робіт.

Тож нинішній тендер на відбудову лікарні Охматдит скасують і проведуть заново на Prozorro. Максимальний термін, коли буде оголошений новий конкурс, становить три тижні. Супутні тендери також втратили актуальність.

Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ
Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Окрім того, МОЗ утворило раду з відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит, яка забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення, зокрема це стосується дотримання прозорості і доброчесності при виборі підрядника для виконання поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу лікарні.

ІНТЕРВ’Ю УКРІНФОРМ

Можливості інвесторів по встановленню СЕС перевищують попит з боку громад

Географічної прив’язки для встановлення сонячних електростанцій немає, оскільки кліматичні зміни останніх 30 років дозволяють достатньо генерувати від сонця навіть на півночі України. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів голова Української асоціації енергосервісних компаній Олексій Корчміт.

Відбудова України - 2024 - Фото 3

«По сонячних електростанціях географія різноманітна. Але географічної прив’язки локалізації немає, оскільки кліматичні зміни останніх 30 років, дозволяють достатньо генерувати від сонця навіть на півночі України. Теоретично до нас насамперед могла б звернутися Одеська область, але вона на сьогодні не має жодного укладеного енергосервісного договору по СЕС, хоча активно готується до цього. Натомість дуже активний Коростень (Житомирська область), який знаходиться на півночі. Питання не у географії, а у політичній волі місцевої влади», - зазначив Корчміт.

НОВИНИ ВІДБУДОВИ

Пріцкер назвала п'ять умов для відбудови України

JICA надаватиме Україні допомогу для проходження осінньо-зимового періоду

Уряд Японіїдолучиться до реалізації освітніх проєктів на Харківщині

Сапери повернули у використання понад 300 тисяч гектарів сільгоспземель

Уряд розширює програму єРобота для аграріїв

USAID закупило 18 автотрансформаторівдля підтримки української енергомережі

Міносвіти запускає проєкт, завдяки якому дослідницька інфраструктура країни стане енергонезалежною

У горах Закарпаття запрацювала перша вітрова електростанція

У Покрові збудують протирадіаційне укриття майже за ₴148 мільйонів

РЕПОРТАЖ УКРІНФОРМ

Втратити все, окрім людяності: історія волонтера з Миколаївщини

Фото з архіву Дмитра Єлісеєнка
Фото з архіву Дмитра Єлісеєнка

У Благодатному Дмитро жив із мамою. Мали затишний будинок, господарство, багато домашніх улюбленців. Навесні 2022-го селище фактично зрівняли із землею російські військові. Дмитро публікував у соцмережах дописи та збирав для односельців одяг, предмети гігієни тощо. Адже розумів, що люди, як і він, лишилися з порожніми руками. Уже після деокупації Миколаївщини хлопець підірвався на міні, через що втратив зір на лівому оці. Та він не покидає тих, хто опинився у скруті, і тепер допомагає не лише благодатчанам. Свою історію Дмитро Єлісеєнко розповів кореспондентам Укрінформу.

ВІДЕО УКРІНФОРМ

Повернутися з європейських країн бажають 64% українців

Спеціалізована компанія Gradus Research, що проводить маркетингові та соціологічні опитування через мобільний додаток, провела велике дослідження напередодні української конференції “Ukraine Recovery Conference” в Берліні. Було опитано 600 українців, у період із 17 до 22 травня 2024 року. Про результати дослідження Укрінформу розповіла соціологиня, директорка компанії Gradus Research Євгенія Близнюк.

СОЦМЕРЕЖІ УКРІНФОРМ

У Львові провели арттерапевтичний майстерклас для пацієнтів центру «Незламні»

Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Створені військовими малюнки разом із творами професійних художників представлять на виставці у Лондоні. Кошти, виручені за продані там роботи, будуть скеровані на потреби національного реабілітаційного центру UNBROKEN.

Створені військовими малюнки разом із творами професійних художників представлять на виставці у Лондоні. Кошти, виручені за продані там роботи, будуть скеровані на потреби національного реабілітаційного центру UNBROKEN. Більше фото на сторінці Укрінформу у Фейсбук.

БРЕНД

Херсонський кавун отримав географічне зазначення

Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій зареєстрував нове географічне зазначення — Херсонський кавун. Його носитимуть баштанні, вирощені на піщаних ґрунтах Таврійського регіону на території Скадовського, Херсонського, Каховського районів Херсонської області.

«Реєстрація Херсонського кавуна як географічного зазначення є важливою подією для нашого аграрного сектору. Кавун, вирощений на піщаних ґрунтах Таврійського регіону, отримав визнання за свою унікальність і став символом стійкості та відданості українських фермерів, які працюють навіть у складних умовах війни. Цей статус надає виробникам додаткові переваги, підвищуючи їх конкурентоспроможність на внутрішньому та міжнародному ринках», - зазначили в Мінекономіки України.


Слідкуйте за відновленням України з нами - щовівторка ми збираємо усі головні новини, фото та відео відбудови. Підпишіться на нашу щотижневу розсилку Відбудова 2024, щоб дізнаватися усі новини відновлення України першими.

Якщо вам сподобалося, порекомендуйте нас друзям, щоб спільнота зацікавлених людей зростала. Наступний лист з новинами відбудови України очікуйте 13 серпня.

Джерело матеріала
loader
loader