Краще за будь-яку окрошку: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт легкого супу з помідорів
Краще за будь-яку окрошку: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт легкого супу з помідорів

Краще за будь-яку окрошку: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт легкого супу з помідорів

Переможниця одного з сезонів і колишня суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася з українцями рецептом ідеального гаспачо.

Готується гаспачо дуже просто та швидко, з доступних інгредієнтів, це легка та дуже смачна страва, яка допоможе освіжитися в спеку.

Для приготування гаспачо "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:

  • помідори - 5-6 шт.
  • перець болгарський - 1 шт.
  • цибуля червона - 1/4 шт.
  • огірки - 3 шт.
  • тостовий хліб або батон без скоринки - 40-50 г (2-3 скибочки)
  • олія оливкова - 3 ст.л.
  • часник - 1-2 зуб.
  • перець чилі - за бажанням
  • сіль, цукор, лимонний сік - за смаком

Болгарський перець "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська попередньо запікає в духовці при 200 градусах приблизно 15-20 хвилин. Запечений перець чистимо від шкірки, насіння та нарізаємо на довільні шматочки.

Помідори "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бланшує: робить на них надрізи хрест-навхрест, заливає окропом, а потім чистить від шкірки. З помідорів видаляємо насіння та водянисту частину, а мʼякоть нарізаємо на шматочки.

Два огірки та цибулю також нарізаємо довільними шматочками. З перцю чилі видаляємо насіння.

Запечений перець, помідори, огірки, цибулю, чилі та мʼякушку хліба перебиваємо блендером до однорідної консистенції. Солимо, додаємо оливкову олію, в залежнсті від кислоти томатів додаємо цукор або лимонний сік за смаком і знову перебиваємо все блендером.

"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська відправляє гаспачо на кілька годин у холодильник, щоб суп охолонув, а перед подачею додає дрібно нарізаний огірок і трішки оливкової олії.

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader