Містять багато солі та шкодять фігурі: як вживання гамбургерів фаст-фуду впливає на організм
Містять багато солі та шкодять фігурі: як вживання гамбургерів фаст-фуду впливає на організм

Містять багато солі та шкодять фігурі: як вживання гамбургерів фаст-фуду впливає на організм

Стандартний подвійний чізбургер і велика порція картоплі фрі містять понад 1100 калорій. Додайте велику склянку газованої води та трохи бекону з сиром, і ви з'їсте майже денну норму калорій за один обід.

Надлишок калорій, які ви не спалюєте, зберігається у вигляді жиру, що з часом може призвести до надмірної ваги або ожиріння. Про це пише видання eatthis.com.

Багато досліджень показали, що часті обіди поза домом пов'язані зі збільшенням ваги та проблемами зі здоров'ям. Наприклад, у дослідженні CARDIA було вивчено, що ті, хто часто вживав фаст-фуд, важили в середньому на 6 кг більше та мали більшу талію порівняно з тими, хто рідко їв фаст-фуд.

Містить багато солі та цукру

Сіль є важливим елементом для організму, але надмірне споживання натрію підвищує кров'яний тиск, що є головним фактором ризику серцевих нападів та інсультів. Наприклад, McDonald's Double Quarter Pounder з сиром містить 1360 міліграмів натрію, що майже досягає 1500 міліграмів, які рекомендовано не перевищувати протягом дня для людей із високим кров'яним тиском за даними Американської кардіологічної асоціації.

Високофруктозний кукурудзяний сироп у кетчупі, мариновані огірки та булочка з білого борошна без волокон можуть підвищити рівень тригліцеридів, що підвищує ризик серцевих захворювань, згідно з Журналом Американського коледжу кардіології.

Червоне м'ясо – основа бургера фаст-фуду

Дослідження журналу JAMA Internal Medicine виявило зв'язок між споживанням червоного м'яса та серцево-судинними захворюваннями. Скільки червоного м'яса може бути шкідливим? Приблизно два бургери на тиждень.

Прозапальні інгредієнти у бургерах фаст-фуду

Цукрові приправи, біле борошно, сир і бекон – всі ці інгредієнти викликають запалення. Дослідження Гарвардської школи громадської охорони здоров'я показало, що люди, які споживали багато прозапальних продуктів, мали на 38% вищий ризик серцево-судинних захворювань порівняно з тими, чия дієта була протизапальною.

Шкідливі жири у бургерах фаст-фуду

Бургери містять насичені жири, які пов'язані із захворюваннями серця. Хоча деякі дослідження показують, що насичені жири не є такими шкідливими, Американська кардіологічна асоціація рекомендує обмежувати їх споживання. Також у м'ясі для бургерів містяться транс-жири, які підвищують рівень поганого холестерину ЛПНЩ. Таким чином, обидва види жирів мають негативний вплив на рівень холестерину і підвищують ризик серцевого нападу, згідно з клінікою Мейо.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як переїдання здорової їжі сприяє набору ваги.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader