/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ffcf192e099da36eeb363c3b357d24113.jpg)
Скільки часу їжа може зберігатись без холодильника: не порушуйте цей термін, щоб продукти не зіпсувались
Їжа може залишатись без холодильника з абсолютно різних причин. Або ж ви везете продукти з магазину, чи просто забули прибрати страви зі столу. Але варто пам'ятати, що довго їжа без холодильника бути не може.
Про головне правило зберігання свіжими та безпечними будь-яких продуктів розповіло видання Mirror. Якщо його порушувати – вживання продуктів може бути небезпечним.
Експерт з харчових відходів поділився корисним "двогодинним правилом", якого всі повинні дотримуватися, коли справа доходить до того, щоб прибрати залишки їжі в холодильник.
Є страви, які мають кращий смак на наступний день після приготування, але правильне зберігання є ключовим фактором.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Faff709b02fe13834761256f642ece580.jpg)
Пол Джексон, експерт із відходів NRC Business Waste, радить дотримуватися "двогодинного правила" у зберіганні їжі холодильника. За словами Пола, це запобігає розмноженню шкідливих бактерій на вашій їжі.
"Максимальний час, який їжа може перебувати в небезпечній зоні (від 4 до 60°C), становить дві години . Протягом двох годин їжу потрібно з’їсти, правильно зберігати або викинути. Це включає всі варені залишки, нарізані фрукти та овочі, м’ясо, птицю, рибу, яйця та молочні продукти".
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe7c498ef6ffd8aa501c1d4e3cf393b69.jpg)
Пол додав, що нехтування охолодженням їжі на кухні може призвести до небезпечних наслідків через швидке зростання бактерій. Він попереджає: "Бактерії, такі як сальмонела та кишкова паличка, можуть подвоїтися лише через 20 хвилин при температурі від 4 до 60 градусів, що робить вашу їжу небезпечною для вживання".
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4b8783342c1553be65993e8e5eb41168.png)
Далі він наголошує на важливості охолодження, особливо при високій температурі: "У спекотний день їжу потрібно охолоджувати лише через годину, оскільки температура навколишнього середовища сприяє швидкому росту бактерій". Це збільшує ризик харчового отруєння, якщо приготовані страви залишають при температурі 32°C більше 60 хвилин".
А під час спекотних літніх місяців їжу слід охолоджувати протягом години, оскільки температура навколишнього середовища сприяє швидкому росту бактерій. Це збільшує ризик харчового отруєння, якщо приготовані страви залишають при температурі 32°C більше 60 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Овочеве рагу з м'ясом
- Смажене м'ясо в сметані
- Смажене м'ясо в сметані
